Tech

Tudom hol jártál tavaly nyáron – a Google Térkép nem felejt

A Google népszerű térkép/navigációs szolgáltatása mostantól a korábbi tartózkodási helyeinket is ki tudja listázni.

A Facebook a közelmúltban indította el azon új szolgáltatását, melynek lényege, hogy az alkalmazás felidézi számunkra azokat az emlékezetes történeseket, melyek napra pontosan 1, 2, 3 vagy több éve bukkantak fel az idővonalunkon. Most pedig minden jel arra mutat, hogy a Google is megirigyelte a Facebook ezen funkcióját.

Történt ugyanis, hogy a Google bejelentette: megkezdi a “Your Timeline” szolgáltatás nemzetközi terítését. A nemzetközi szinten fokozatosan terjesztett újdonság egyelőre csak számítógépeken és androidos okostelefonokon érhető el, és segítségével megtudhatjuk, hogy egy adott napon, hónapban vagy évben pontosan milyen helyeket kerestünk fel és milyen útvonalakat jártunk be, és az adott helyszíneken milyen Google Photos képeket készítettünk.

Az új feature természetesen teljesen személyes és csak mi magunk láthatjuk, ezenkívül pedig arra is lehetőségünk van, hogy megadjuk: mely helyszíneket szeretnénk eltárolni és melyeket nem. Ezenkívül pedig fontos, hogy a “Your Timeline” csak akkor működik, ha beleegyezünk abba, hogy a Google eltárolja a tartózkodási helyünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik