Tech

Kritikus a helyzet: frissíteni kell az összes Windowst

A Microsoft legújabb frissítését a cég közlése szerint ajánlott mihamarabb feltelepíteni a számítógépünkre.

A Microsoft kiadott egy vészhelyzeti frissítést az összes jelenleg támogatott Windows operációs rendszerhez. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mekkora a baj, mindenesetre a redmondi vállalat az érintettek számára azt ajánlja, hogy minél hamarabb töltsék le és telepítsék fel a kritikus fontosságúnak minősített frissítést.

A 3079904 számú biztonsági update a Windows szoftverek egy nemrégiben felfedezett új sebezhetőségét javítja. Ez a sebezhetőség lehetővé teszi rosszindulatú kódok futtatását, ha a felhasználó megnyit egy ebből a célból készített dokumentumot, vagy felkeres egy olyan nem megbízható weboldalt, mely beágyazott OpenType fontokat tartalmaz. A javítás úgy oldja meg a problémát, hogy javítja azt, ahogy a Windows Adobe Type Manager Library az OpenType fontokat kezeli. Az OpenType egyébként egy skálázható fontformátum, melyet az Adobe és a Microsoft közösen fejlesztett ki: ezek a fontok ingyenesek, így a webdesignerek és sajnos a hackerek is előszeretettel használják.

A cikk írásakor a Windows Update már fel is dobja az új biztonsági frissítést, melyet a “fontos” frissítések közé sorol. A javítás Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows RT és Windows RT 8.1 operációs rendszereken érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik