Tech

Zsebrevágható parányi sorozatlövő

A Casio legfrissebb apró digitális fényképezőgépének a tudását abszolút nem szabad alábecsülni.

A Casio tavaly februárban jelentette be a kompakt digitális fotómasinák piacán hadrendbe állított Exilim EX-100 típusjelzésű készüléket, melynek most Exilim EX-100F néven mutatkozott be a közvetlen utódmodellje. A 119,9×67,9×50,5 milliméter méretű, illtve 390 gramm tömegű újdonság legfontosabb ismertetőjele, hogy másodpercenként akár 60 darab felvétel is készíthető a segítségével.

 

A fényképezőgép “lelke” egy 12,1 millió képpontot felvonultató és a mai trendeknek megfelelően hátsó megvilágítású CMOS képérzékelő, melynek fényérzékenységét ISO80 és ISO12800 között lehet állítani. Az átlagnál nagyobb méretű, 1/1,7 colos képszenzor előtt egy fixen f2,8-as fényerejű objektív található: alaphelyzetben 28 milliméteres nagylátószöget kapunk, ha pedig teljesen rátoljuk a zoomot, akkor 300 milliméteres gyújtótávolság áll rendelkezésünkre. A fókuszálás optimális esetben mindössze 0,17 másodpercnyi időt vesz igénybe.

 

A 10,7 optikai zoomos masina RAW kompatibilis, hátoldalán pedig egy szabadon mozgatható, és ily módon szelfizéshez is ideális, 3,5 colos képátlójú érintőkijelző található. Az egyelőre ismeretlen árú Casio Exilim EX-100F Japánban augusztus 21-étől lesz kapható – a nemzetközi forgalmazással kapcsolatban még nem nyilatkozott a gyártó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik