Tech

Már csak 2 hét, és itt a Windows 10

A Microsoft világszerte július 29-én ünnepli a Windows 10 érkezését, és Upgrade Your World néven új programot indít.

A Windows 10 július 29-i bevezetéséhez kapcsolódó eseményekről számolt be a Microsoft: rövidesen rajongók, partnerek és Microsoft viszonteladók ezrei ünneplik majd világszerte az új operációs rendszer megérkezését. Ezzel párhuzamosan új globális reklámkampány veszi kezdetét, és egész éves program indul azoknak az embereknek és szervezeteknek a tiszteletére, akik sokat tesznek azért, hogy a világunk egy jobb hely legyen.

A Windows 10 – amely az első olyan operációs rendszer, amely ingyenes frissítésként lesz elérhető – az elődeinél gyorsabb működés mellett biztosítja a felhasználók által jól ismert környezetet, nagyobb biztonságot és automatikus frissítéseket, továbbá olyan új funkciókat kínál, mint a Cortana, a Microsoft Edge és az Xbox-szal való integráció. A Windows Insiders program résztvevői – akik mintegy 5 millió értékes visszajelzéssel segítették az új operációs rendszer fejlesztését – lesznek az elsők, akik megkapják a Windows 10-et, továbbá meghívást a világ 13 nagyvárosában zajló ünnepségre. A Windows 10 érkezésére időzített reklámkampány fókuszában a legújabb generáció áll és az embereket egy új korszak ünneplésére hívja, amelyben a számítógép még természetesebb módon szolgálja ki az emberek igényeit, ahogy ezt például a Windows Hello vagy a Microsoft Edge teszi.

 

Az Upgrade Your World egy új, egész éven át tartó kezdeményezés, amely azokra irányítja a világ közvéleményének figyelmét, akik másokat inspirálnak és tesznek képessé arra, hogy jobbá tegyék világunkat összhangban a Microsoft jövőképével. Eszerint a technológia azért van, hogy hatékonyabbá tegye az emberek dolgát az élet minden területén – a Windows 10 ennek a jövőképnek a megvalósításához járul hozzá. A Microsoft tíz nemzetközi és 100 helyi civil szervezettel működik együtt egy egész éves kezdeményezés keretében. A vállalat világszerte összesen 10 millió dollárral támogatja ezeknek a személyeknek és szervezeteknek a munkáját és járul hozzá küldetésük megismertetéséhez.

A Microsoft a saját munkavállalóinak is egy plusz szabadnapot ad arra, hogy önkéntes munkával járuljanak hozzá közösségeik továbbfejlődéséhez. A Microsoft önkénteseinek ezrei vesznek majd részt a közösségeik jobbítását célzó önkéntes munkákban akár 2015. július 29-én, azon a napon, amikor a Windows 10 világszerte elérhető válik, vagy később az év során.

 

A jelenleg aktuális Windows 8.1 helyébe lépő Windows 10 egyszerre 190 országban és 111 nyelven fog megjelenni: az úgynevezett alapkiadás nem más, mint a Windows 10 Home, mely könnyen kikövetkeztethető módon az átlagos otthoni felhasználók igényeit figyelembe véve lett kialakítva, és PC-ken, tableteken és 2-in-1 eszközökön lesz futtatható. A Windows 10 Pro ugyanezen masinárka érkezik, de a kisvállalkozások számára lesz optimalizálva, a Windows 10 Enterprise pedig a közepes- és nagyvállalkozások új Microsoft OS-e lesz. A Windows 10 Education az iskolai dolgozók és a tanulók számára készül, a minimalista Windows 10 IoT Core pedig olcsó eszközökön, így például gatewayeken fut majd. A Windows Phone 8.1-et futtató eszközököre a közeljövőben frissítésként érkező Windows 10 Mobile a kisebb méretű, érintőkijelzős mobil készülékek operációs rendszere, vagyis ez a szoftver okostelefonokon és kisebb tableteken teljesít majd szolgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik