Tech

Elég egy kiváló fotó és miénk lehet a Sziget hetijegy

A Canon olyan amatőr fotósokat keres, akik a cég legújabb fotómasináival folyamatosan megörökítik a Sziget eseményeit.

Ha valaki nem hivatásos fotós, valószínűleg nem szívesen cipel magával digitális tükörreflexes vázat és objektíveket egy olyan zenei fesztiválra, amilyen a Sziget. Ma már erre nem is feltétlenül van szükség, a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Canon PowerShot G3X digitális fényképezőgép könnyen hordozható méretének dacára is olyan jó minőségű fotókat készít, amire egy okostelefon kamerája nem alkalmas. Ezért is szereli fel három nyertes amatőr fotósát a fesztivál idejére a Canon ezzel a típussal, amelynek 25x-ös optikai zoomja minden színpadi eseményt testközelbe hoz. A gyártó szakértői zsűrije a által a legjobbnak ítélt három fotósnak az idén augusztus 10. és 17. között zajló Sziget Fesztiválra szóló hetijegyeket is odaítél.

 

A Canon 2015. július 30-ig várja a lelkes amatőr fotósok nevezéseit a “Bulizz a Szigeten, és fotózz a Canonnak!” című pályázatára. Nevezni a fotopalyazat@canon.hu e-mail címre elküldött, bármilyen korábbi zenei fesztiválon, digitális fényképezőgéppel – tehát nem mobiltelefonnal – készített, saját fotóval lehet. Egy pályázótól legfeljebb három darab digitális fényképet vár a cég, a fájloknak pedig tartalmazniuk kell a készítés paramétereit rögzítő EXIF-információkat is. Mindegyik fotóhoz mellékelni kell a címét és a készítés dátumát, helyszínét is a levélben. A hatékony zsűrizés érdekében a pályázóknak fotóikhoz online (például Flickren, Google Photoson, Facebookon, Instagramon) elérhető portfóliójukat is mellékelniük kell.

A fotós nagyköveti tisztséget elnyerő fotósokat a Canon szakértői zsűrije választja ki. A nevezés hónapjában beérkező pályaművek legjobbjait a Canon hivatalos Facebook-oldalán, illetve tumblr-on hetente kétszer publikálják a szervezők. Mivel ezek beküldőit egy-egy Canon-pólóval jutalmazzák, minden résztvevőnek érdemes lájkolnia a Canon Magyarország rajongói oldalát, ahol folyamatosan követni tudják az eseményeket. A három kiválasztott szigetes fotós nagykövet a Canon-póló és a cég hivatalos logójával emblémázott esőkabátot is kapnak szigetes megbízásuk teljesítéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik