Tech

Gyorsabban villantva lövöldözhetünk az új Canonnal

A japán gyártó bejelentette legfrissebb középkategóriás külső vakuját.

A Canon 2005-ben mutatta be a Speedlite 430EX típusjelzésű, elérhető árú külső vakuját, melynek utódja, a Speedlite 430EX II 2008-ban bukkant fel. Ma hajnalban pedig bemutatkozott a harmadik generációs kiadás, mely a keresztségben a Speedlite 430EX III-RT nevet kapta, és elsősorban arról ismerszik meg, hogy gyorsabb, kisebb és egyben könnyebb is az elődjénél.

 

A 71x114x99 milliméter méretű, illetve 295 gramm tömegű újdonság áttervezett hátsó kezelőfelülettel rendelkezik: az LCD nagyobb méretű lett és egy új tekerőgombot is kapunk. A vakufej felfelé 90 fokban forgatható, balra 150 fokban, jobbra pedig 180 fokban tekerhető. A 43-as kulcsszám és a 24-105 milliméteres lefedettség nem változott, viszont újdonság a rádiós és egyben optikai vezeték nélküli vezérelhetőség. Hasonlót eddig csak a jóval drágább Speedlite 600EX-RT nagytesó tudott, igaz a 430-as modell csak slave módban támogatja a rádiós funkciót.

 

A négy darab AA elemről vagy akkumulátorról üzemelő készülék egy szettel mintegy 180 villanásra képes. A színszűrővel, fényterelővel és két tokkal együtt szállított Canon Speedlite 430EX III-RT szeptembertől 299 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 86 ezer forintos áron lesz kapható. Kérdésünkre a gyártó hazai képviselete azt nyilatkozta, hogy az új vaku Magyarországon ősszel debütál a boltokban, várhatóan 100 ezer forint alatti áron.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik