Tech

Új változatban támad a Microsoft Surface Pro 3

Az igen komoly tudású Surface Pro 3-ból most egy a korábbiaknál olcsóbb i7 processzoros modell érkezett.

A Microsoft tavaly májusban jelentette be a Surface Pro 3-at, melynek most debütált legújabb változata minden korábbinál olcsóbban vonultat fel i7-es processzort. A 128 GB-os belsőmemóriával és 8 GB RAM-mal szerelt készülék 1299 dollárba kerül, vagyis pontosan annyiba, mint a 256 GB flashmemóriás, 8 GB RAM-os és i5 processzoros testvérmodell.

A MacBook Prónál 50 százalékkal, a 13,3 colos MacBook Airnél pedig 30 százalékkal vékonyabb Surface Pro 3 mindössze 9,1 milliméteres vastagsággal rendelkezik, az előlapját pedig egy 12 colos képátlójú érintőkijelző uralja: a 3:2 képarányú display felbontása 2160×1440 képpont. A készülék belsejében az Intel legújabb Haswell architektúrájú processzorai találhatók, vagyis azok, melyek a teljes értékű notebookokban is ott figyelnek. A Microsoft közlése szerint ez a valaha készült legvékonyabb készülék, melyben Intel Core processzor rejtőzik.

Említést érdemel továbbá a Surface Pen, a két darab 5 megapixeles és Full HD videófelvevős kamera, a frontoldali dupla hangszóró, a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség, a Mini Display port, illetve a teljes méretű USB 3.0 csatalkozó aljzat. A mindössze 800 grammos és 9 órás működési idejű Surface Pro 3 legolcsóbb modellje (i3, 4 GB, 64 GB) 799 dollárba kerül, a csúcsmodell (i7, 8 GB, 512 GB) ára pedig 1949 dollár. Mivel a készülék immár több mint egy éves, több mint valószínű, hogy rövid időn belül be fog mutatkozni az utódja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik