Tech

Már pénzt is lehet küldeni Facebookon

Néhány kattintás, és a kívánt összeget nemsokára meg is kapja az általunk kiválasztott célszemély.

A Facebook márciusban kezdett kísérletezni azzal, hogy a világszerte rendkívül népszerű Messenger alkalmazás révén már ne egyszerűen csak karakterek, vicces grafikák, képek és videók legyenek küldhetők, hanem akár pénz is. A fejlesztések olyan jól haladtak, hogy a Facebook most már arról számolt be, hogy az Egyesült Államokban élő összes felhasználója számára elérhetővé tette az újfajta pénzküldési lehetőséget. A szolgáltatás rendkívül egyszerűen használható: a Messengerben csak rá kell kattintani a kis dollár ikonra, ki kell választani a küldésre szánt pénzösszeget, és amennyiben a másik fél fogadni kívánja a pénzt, akkor az három munkanapon belül meg is érkezik a bankszámlájára.

 

A Facebookon kívül a Google is komoly fantáztiát lát az egyszerű pénzküldésben: a Gmail segítségével pénzt küldeni lényegében ugyanolyan egyszerű, mint egy fotót csatolni egy elektronikus levélhez: a csatolmányok között nemrégiben felbukkant új dollár/font logóra rányomva már csak annyi dolgunk van, hogy megadjuk, pontosan mennyi pénzt szeretnénk küldeni. Sajnos nem kevés üröm az örömben, hogy a Google Walletre épülő új funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban élők számára érhető el, de reményeink szerint a bevezető időszakot hamarosan követi a funkció nemzetközi bevezetése.

 

A pénzt kapó célszemély eldöntheti, hogy az összeget átpakolja-e a bankszámlájára, vagy pedig inkább növeli vele a Play Áruházbeli kreditjét – a Google nem titkoltan abban bízik, hogy többek közt ilyen módon is növekedni fog a Store-ban elköltött pénzmennyiség. Fontos, hogy pénzt nemcsak Gmail felhasználóknak, hanem bármilyen e-mail címmel rendelkezőknek küldhetünk, sőt a Google Walletnek köszönhetően még Gmail fiókkal sem feltétlenül kell rendelkeznünk ahhoz, hogy pénzt küldjünk valakinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik