Tech

Újabb ingyenes csatorna a MinDig TV-n

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2015. 06. 27. 06:00

Az M4 Sport indulásával már négy ingyenes csatorna lesz fogható HD-minőségben.

2015. július 1-jén elindul az M4 Sport program tesztsugárzása a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós kínálatában. A csatorna HD-minőségben, az egész országban elérhető lesz, ezzel az előfizetési díj nélkül elérhető tévécsatornák száma kilencre, a HD-minőségben sugárzott programoké négyre bővül. Az MTVA tervei szerint az M4 Sport HD csatornán olyan nagy nézettségű tartalmak lesznek elérhetők bárki számára, mint például a labdarúgó Bajnokok Ligája, a magyar NB1 mérkőzései vagy a Forma-1-es futamok élő közvetítései.

Az Antenna Hungária által országosan sugárzott DVB-T szolgáltatás keretében immáron összesen 58 tévécsatorna műsora fogható tető- vagy egyes helyeken szobaantennával. Ezen túlmenően, az M4 Sport csatorna július közepétől a nagy népszerűségnek örvendő és már közel egymillió letöltéssel büszkélkedő ingyenes MinDig TV applikációban is élőben lesz elérhető. A közmédia legújabb csatornája, az M4 Sport HD program az A multiplexen lesz elérhető, míg az M2 HD csatorna átkerül a C multiplexre. 2015. július 1-jétől törvényi szabályozás miatt programátrendezésre kerül sor, ennek során az ingyenesen fogható közmédia csatornák az első öt, az RTL Klub a 7-es, a TV2 pedig a 9-es programhelyen kerülnek kisugárzásra, míg az Euronews csatorna a 80-as programhelyen lesz megtalálható. Az új csatornák megjelenése miatt egyes programok a korábbiaktól eltérő multiplexekre kerülnek, mely érinti az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra szolgáltatás egyes csatornáit is.

tn-mtv (Array)

A programátrendezés és az M4 Sport HD csatorna megjelenése miatt 2015. július 1-jén 9.00 és 12.00 óra között csatornánként eltérő időpontban rövid, maximum 5 perces műsorkiesés várható, mely az összes telephelyet és szinte az összes kisugárzott tévécsatornát érinti. Abban az esetben, ha a felhasználó 12.00 óra után nem látja az M4 Sport HD, az M2 HD vagy bármely más csatornát a programlistában, mindösszesen egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken, dekódercsere egyáltalán nem szükséges.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.