Tech

A világ legkisebb 30x-os zoomos fotómasinája

A Sony boltokban most felbukkant legfrissebb újdonsága igen kis méretben vonultat fel igen nagy zoomátfogást.

A Sony által áprilisban bejelentett és most piacra dobott Cyber-shot DSC-HX90 a gyártó közlése szerint a világ legkisebb méretű, 30x-os optikai zoomos digitális fényképezőgépe. Az újdonság 150 ezer forintos áron rendelhető meg a Sony Center weboldalán, és jó hír, hogy aki most rendeli meg a készüléket, az egy LCJ-HWA bőrtáskát is kap ajándékba.

 

A travelzoom kategóriában rajtvonalhoz álló, 102x58x26 milliméter méretű, illetve 245 gramm tömegű újdonság Zeiss Vario-Sonnar T objektíve alaphelyzetben 24 milliméteres nagylátószöget kínál, ha pedig teljesen rátoljuk a zoomot, akkor 720 milliméteres gyújtótávolságot kapunk. A nem kívánt bemozdulások ellen a legújabb öttengelyes SteadyShot technológia véd, ha pedig esetleg kevés lenne a 30x-os optikai zoom, akkor még mindig ott a Clear Image nevezetű digitális zoom, melynek révén akár 60x-os nagyítás is elérhető. A képfeldolgozásról egy nagyteljesítményű Bionz X processzor gondoskodik, az Exmor R CMOS képérzékelő pedig 18,2 millió képponttal van felvértezve – a sorozatfelvevő maximum 10 fps sebességre képes.

A maximum 50 Mbit/s-os bitrátájú Full HD videók felvételére alkalmas, Wi-Fi és NFC kompatibilis fényképezőgép hátoldalán egy 3 colos képátlójú és 921 ezer alpixeles kijelző található, mely 180 fokban mozgatható, ezenkívül pedig egy felpattintható OLED elektronikus képkeresőt és egy kis vakut kapunk a pénzünkért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik