Tech

Pendrive-on is jön a Windows 10

A Microsoft várhatóan hordozható flashmemórián is kínálja fogja legújabb OS-ét.

Az aktuális Windows 8.1 helyébe lépő Windows 10 július 29-én egyszerre 190 országban és 111 nyelven fog megjelenni, és a Windows 7-et, illetve Windows 8.1-et használók ingyenesen upgrade-elhetnek majd rá. A legfrissebb híradások szerint a Microsoft nemcsak DVD-n és online formában teszi majd elérhetővé a Windows 10-et, hanem várhatóan pendrive-on is, ami tulajdonképpen teljesen logikus lépés. Az USB-kulcson egymás mellett figyel majd a szoftver 32 és 64 bites kiadása – jól értesült források szerint a Windows 10 Home USB Stick ára 144 dollár (40 ezer forint) lesz, a Windows 10 Professional USB Stick pedig 238 dolláros (65 ezer forint) áron kerül majd forgalomba.

Ahogy arról korábban már írtunk, az új Microsoft OS úgynevezett alapkiadása nem más, mint a Windows 10 Home, mely könnyen kikövetkeztethető módon az átlagos otthoni felhasználók igényeit figyelembe véve lett kialakítva, és PC-ken, tableteken és 2-in-1 eszközökön lesz futtatható. A Windows 10 Professional ugyanezen masinárka érkezik, de a kisvállalkozások számára lesz optimalizálva, a Windows 10 Enterprise pedig a közepes- és nagyvállalkozások új Microsoft OS-e lesz. A Windows 10 Education az iskolai dolgozók és a tanulók számára készül, a minimalista Windows 10 IoT Core pedig olcsó eszközökön, így például gatewayeken fut majd.

A Windows Phone 8.1-et futtató eszközököre a közeljövőben frissítésként érkező Windows 10 Mobile a kisebb méretű, érintőkijelzős mobil készülékek operációs rendszere, vagyis ez a szoftver okostelefonokon és kisebb tableteken teljesít majd szolgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik