Tech

Hazánkban a vízálló Xperia Z4 Tablet

A Sony legfrissebb táblagépe nem olcsó, de legalább egy hasznos ajándék is jár mellé.

A Sony a barcelonai MWC 2015 rendezvényen jelentette be az egy évvel korábban érkezett és természetesen általunk is letesztelt Xperia Z2 Tablet utódját, az Xperia Z4 Tabletet. Az újdonságot rengetegen várják, és a várakozás most végre véget érni látszik, ugyanis a Sony Center magyar weboldalán már megjelent a készülék. Az újdonság egyáltalán nem olcsó, ugyanis nem kevesebb mint 220 ezer forintos áron listázzák, igaz ebben az árban már egy BKB50-es Bluetooth billentyűzet is benne foglaltatik, melynek hivatalos listaára 179 euró (55 ezer forint)

 

A felsőkategóriás újdonság a 10 colos méretkategória legkönnyebb és egyben legvékonyabb modellje: a 389 gramm tömegű újdonság mindössze 6,1 milliméter vastag. Megjegyzendő, hogy a 9,7 colos Apple iPad Air 2 is pontosan ilyen vastag, de a mérlegen 437 grammot nyom. A hivatalos IP68-as minősítéssel büszkélkedő táblagépben nem tesz kárt, ha 30 percen keresztül 1,5 méter mély vízben úsztatjuk meg, ezenkívül pedig természetesen a por sem juthat be a borítása alá. A 10,1 colos képátlójú IPS LCD 2560×1600 pixeles felbontású, a pixelsűrűsége pedig eléri a 299 ppi-t – a panel többek közt Triluminos és X-Reality Mobile technológiával is fel van vértezve.

 

A minden körülmények mellett villámgyors működésre a Qualcomm 64 bites Snapdragon 810-es chipsete jelenthet garanciát, melynek részét képezi többek közt négy darab 2 GHz-es Cortex-A57 mag, négy darab 1,5 GHz-es Cortex-A53 mag, illetve egy Adreno 430-as GPU. A RAM 3 GB kapacitású, a 32 GB-os integrált flashmemória pedig parányi microSD memóriakártyák révén bővíthető. Az energiaellátásról egy 6000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, ezenkívül pedig említést érdemel még a 8 megapixeles főkamera, az 5 megapixeles szelfikamera, a sztereó hangszórópár, a villámgyors Wi-Fi, illetve az opcionális LTE mobilnet. Az Android 5.0 (Lollipop) szoftveres Sony Xperia Z4 Tablet fekete és fehér színekben készül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik