Tech

2016-ban feltámadhat a Nokia

Amennyiben minden jól megy, hamarosan vadonatúj androidos Nokia termékeket vehetünk majd kézbe.

A Microsoft tavaly ugyebár felvásárolta a Nokia készülékgyártó üzletágát, így a Lumia okostelefonok már a Microsoft Devices Group gondozásában látnak napvilágot, illetve egy ideje már nem Nokia Lumia, hanem Microsoft Lumia típusjelzéssel kerülnek forgalomba. Ennek megfelelően joggal vélhettük úgy, hogy a Nokia brand sajnos a kukában végzi majd, legalábbis ami a kézzel fogható készülékek piacát illeti, most azonban már egyre biztosabb, hogy szerencsére tévedtünk.

Emlékezetes, hogy tavaly év végén bejelentették a Nokia N1 típusjelzésű tabletet, és bár a finn gyártó a közelmúltban többször is cáfolta, hogy visszatérne az okostelefonok piacára, Rajeev Suri, a Nokia első embere most egy interjúban azt nyilatkozta, hogy 2016-ban vadonatúj Nokia smartphone-ok jelennek majd meg a piacon. Megjegyzendő, hogy ahogy a Nokia N1-et, úgy az érkezőben lévő okostelefonokat sem maga a Nokia, hanem szerződött partenerei gyártják majd. Az N1 egész konkrétan a Foxconn gyártósorain készül.

Mivel az N1-en Android fut, több mint valószínű, hogy az újgenerációs Nokia mobilokon is ez az operációs rendszer teljesít majd szolgálatot. Ezek új okostelefonok egyébként legkorábban 2016 második felében kerülhetnek forgalomba, ugyanis az ennél hamarabb történő piacra lépést egyértelműen tiltja a Nokia és a Microsoft között 2013-ban aláírt szerződés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik