Tech

A régi Xbox 360 játékok is futtathatók Xbox One-on

A Microsoft most azoknak is kedvezni próbál, akik az új konzoljukon néha a régi játékaikkal is szórakozni szeretnének.

A Microsoft 2013 végén dobta piacra a hazánkban hivatalosan 2014 őszén debütált Xbox One-t, melyre mostanság már egyre több játék érhető el, azonban amennyiben az elődjére, az Xbox 360-ra szánt elképesztő mennyiségű játék valamelyikével szeretnénk játszani, akkor ehhez szükség van egy régi Xbox 360 masinára. De szerencsére már nem sokáig.

Történt ugyanis, hogy a Microsoft az E3 rendezvényen ünnepélyesen bejelentette, hogy az Xbox 360-as játékok hamarosan az Xbox One gépeken is játszhatóak lesznek – a redmondi mamutcég mindezt a Mass Effect című játékkal demonstrálta az E3-on. Nem lesz más dolgunk, mint betenni az adott Xbox 360 lemezt az Xbox One-ba, elindítani a játékot és innentől kezdve már ugyanaz az élmény vár ránk, mint a régi játékgépen. Ezenkívül pedig az Xbox One-on elérhető új funkciók, így például a képernyőmentés, illetve a videóstreaming is használható lesz a régi játékok esetében is.

Első körben a következő régebbi játékokat lehet majd kipróbálni Xbox One-on: Perfect Dark Zero, Gears of War, Super Meat Boy, Halo Reach, Halo 3, Shadowrun, Borderlands. Ezenkívül pedig természetesen az Xbox One-on futó Xbox 360 játékokban is részt vehetünk multiplayer partikban azokkal, akik még az eredeti Xbox 360-on futtatják ugyanazt a játékot. Az új lehetőség az ígéretek szerint valamikor az év végén válik elérhetővé a játékosok számára, ekkor körülbelül száz Xbox 360 játék lesz kipróbálható Xbox One-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik