Tech

Itt a kormányváltás ideje – legalábbis a gép előtt

A Logitech legújabb kormánya kézzel varrt bőr borítással, duplamotoros erővisszacsatolással és acél pedálokkal rendelkezik.

A Logitech bejelentette G920 Driving Force elnevezésű, Xbox One-hoz és PC-hez tervezett kormányát, illetve a G29 Driving Force modellt, mely a PlayStation 3 és PlayStation 4 konzolokhoz készült. A precíziós vezetésre és a hosszú távú megbízhatóságra tervezett újdonság duplamotoros erővisszacsatolással, holtjátékmentes, ferde fogazású váltóval, kézzel varrt bőr borítású kormánnyal és acél gázpedállal, fékkel és kuplunggal kényezteti a szimulátor rajongókat. A kormány a Driving Force hatsebességes váltóval is kompatibilis.

A duplamotoros erővisszacsatolással érkező G920 a gyártó közlése szerint élethűen szimulálja a váltás, az útviszonyok, és a gumi kopottságának érzését is, így a játékos reálisan éli meg az alul- és túlkormányzást, a lendületvesztést és még sok minden mást. A ferde fogazású váltó – melyet az utakon közlekedő autókban lévő váltók mintájára készítettek – kivételesen finom, csöndes és precíz váltást tesz lehetővé. A holtjátékmentes hardver mindemellett feszesen tartja a pedálokat és a kormányt is, így maximalizálva a kontrollt.

 

Acél golyóscsapágyok a kerékagyban, zománcolt alumínium küllők, acél pedálok, magas minőségű, kézzel varrt bőr – nagyteljesítményű versenyautó érzés. A beépített rögzítőkaroknak köszönhetően pedig asztalhoz, vagy versenyüléshez is rögzíthetjük a kormányt, így minimalizálva a kormány remegését, elmozdulását agresszív manővereink közben. A versenyt irányító gombokat szintén könnyen és gyorsan elérhetjük, a Logitech G920-on a gyártó D-pad és konzol-, valamint a félautomata váltást elősegítő gombokat is elhelyezett.

A Logitech G920 Driving Force különálló pedálblokkal érkezik, mely a valós vezetési pozícióhoz igen hasonlót tesz lehetővé. A fékpedál nyomásérzékeny, precíz, és érzékeny fékezési élményt nyújt. Mindemellett a G29 dedikált kuplunggal érkezik, így akik komolyan szeretnék tesztelni képességeiket, magával ragadó versenyélményre számíthatnak. A kormányhoz opcionálisan elérhető egy hatfokozatú, manuális váltó is, melyet rükvercbe lenyomás után helyezhetünk. A váltó minőségi kialakítású: acél váltókar, bőr borítás jellemzi. A beépített rögzítőkaroknak köszönhetően a váltót is biztonságosan rögzíthetjük asztalunkhoz.

A Logitech G29 Driving Force várhatóan júliusban jelenik meg Magyarországon a Media Markt üzleteiben, a G920-as testvérmodell pedig előreláthatólag októberben érkezik meg hazánkba. A kormányok hivatalos listaára 399 euró, a Driving Force váltó pedig 59 euróba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik