Tech

A Google után az Apple is körbefotózza a világot

Az almás logós gyártó úgy döntött, hogy a Google-féle Street View-hoz hasonló szolgáltatást indít.

A Google által üzemeltetett Street View szolgáltatás világszerte hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen remek dolog kiváló minőségben feltérképezni a lakókörnyezetünket, vagy éppen a világ távoli régióit és látványosságait a számítógépünk monitorán. A rendszerben fellelhető hatalmas és folyamatosan frissített képmennyiséget kamerákkal felvértezett Google autók biztosítják, melyekkel néha a hazai utakon is összefuthatunk, és amelyekhez hasonlót most az Apple is az utakra küldött.

Történt ugyanis, hogy most először hivatalos formában is megerősítette az Apple, hogy egy közeljövőbeli jelentős frissítést követően már az Apple Maps szolgáltatásban is elérhető lesz egy a Google-féle Street View-hoz hasonló funkció. Éppen ezért a vállalat nemrégiben világszerte útnak eresztett jó néhány olyan személyautót, melynek tetején több kamera is található, és amelyek 360 fokos panorámaképeket készítenek a jármű környezetéről.

Az Apple természetesen mindenkit siet megnyugtatni, hogy a személyiségi jogokat nem fogja megsérteni, ugyanis a Google-höz hasonlóan retusálni fogja a felvételeken szereplő személyek arcát, illetve a képeken lévő autók rendszámát. Az Apple első körben tizenhárom amerikai régióban, valamint az Egyesült Királyságban küldte útra speciális járműveit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik