Tech

Boltokba kerül az 50 megapixeles Canon EOS 5Ds

A Canon hamarosan végre megkezdi legújabb tükörreflexes fotómasinájának forgalmazását.

A Canon 2012 márciusában, tehát több mint három éve leplezte le felsőkategóriás tükörreflexes digitális fényképezőgépét, a full frame szenzorral szerelt EOS 5D Mark III-at. A gép az elmúlt években igen komoly karriert futott be, februárban pedig bejelentették a sokak által várva várt utódját. Az EOS 5Ds kapcsán a legfrissebb hír, hogy a készülék június 14-én végre kézzel fogható közelségbe fog kerülni, ugyanis a B&H és az egyéb nagy kereskedések ezen a napon kezdik meg az előrendelt példányok kiszállítását.

 

Az elődjéhez rendkívül hasonló vázat kapott Canon EOS 5Ds-be egy vadonatúj full frame (36×24 milliméter) CMOS képérzékelő került, mely nem kevesebb mint 50,6 megapixeles felbontással rendelkezik, vagyis a legnagyobb választható fotófelbontás ezúttal nem kevesebb mint 8688×5792 pixel. Az időjárásálló magnéziumvázas készülék fényérzékenysége ISO50 és ISO12800 között állítható, a képkivágás 1:1-es, 1,3x-os, illetve 1,6x-os lehet, a képfeldolgozásról pedig két darab nagyteljesítményű Digic 6 processzor gondoskodik.

 

A villámgyors és rendkívül pontos élességállítás záloga a 61 AF-pontos autofókusz rendszer, mely 41 keresztszenzorral és 5 dupla keresztszenzorral rendelkezik, ezenkívül pedig a 150 ezer pixeles és 252 zónás RGB+IR fénymérés mellett sem mehetünk el szó nélkül. Említést érdemel továbbá a RAW támogatás, a dupla motoros zárszerkezet, a csendes üzemmód, az 5 fps sebességű sorozatfelvevő, a 3,2 colos képátlójú és 1,04 millió szubpixeles kijelző, a pentaprizmás kereső, illetve a Full HD videófelvevő. A többek közt USB 3.0-porttal, HDMI-kimenettel és dupla memóriafoglalattal rendelkező Canon EOS 5Ds ára 3999 euró (1,24 millió forint), az aluláteresztő szűrő nélküli EOS 5Ds R testvérmodell pedig 4249 euróba (1,31 millió forint) fog kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik