Tech

Itt a nyár, irány az informatika-tábor!

Gyermekeink számára a nyári szünidőben számos különböző IT tematikájú tábort találhatunk.

Egy nemzetközi felmérés alapján a dél-kelet-ázsiai országok diákjainak 94%-a gondolja úgy, hogy az informatika jó karrier lehetőséget biztosít, míg itthon – bár erre vonatkozó felmérés még nem készült-, a felsőoktatási szakirányú felvételizők számából kiindulva vélhetően lényegesen alacsonyabb ez az arány. Az IVSZ kiemelten kezeli a programozást népszerűsítő lehetőségeket, és összegyűjtötte azokat a gyerektáborokat, amelyek a nyári szünetre kínálnak programozási lehetőséget.

A táborok különböző nehézségi szintűek, és a kezdők sem maradnak program nélkül, vagyis gyakorlatilag kortól függetlenül minden általános és/vagy középiskolás gyermek találhat magának nyárra olyan tábort, ahol az aktuális felkészülési szintjének megfelelően tanulhatja tovább a programozás nyelvét, persze játékos formában.

Az informatikus utánpótlás és általában az informatikai környezet megértéséhez segítséget nyújtó képzések, táborok egyre inkább kulcsszerepet töltenek be a jelentős munkaerőhiánnyal küzdő ágazat életében. Ugyanakkor a kiemelkedően jó megélhetést biztosító informatikusi életpályával való megismerkedés szintén minél szélesebb kört kell, hogy elérjen. Az egyes táborokról rövid tájékoztató, a szervezőkhöz elérhetőség itt található: Programozó nyári táborok 2015.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik