Tech

A Nokia kiröhögi a Google-t

A Nokiának már évek óta van hasonló szolgáltatása, mint amilyen a Google-nek csak idén lesz.

A Nokiának ugyebár már jó ideje van teljes értékű offline mobil navigációs megoldása, a korábban Ovi Maps, illetve Nokia Maps neveket viselt Here, mely jelenleg lényegében az összes okostelefon platformon elérhető. A Nokia e tekintetben tehát komoly tapasztalatokkal rendelkezik, és nem állhatta meg, hogy a Google offline navigációs terveinek bejelentését követően az alábbi képet ne posztolja a Twitteren:

 

Ahogy arról már beszámoltunk, a Google munkatársai az I/O konferencián számoltak be arról, hogy a Google Maps még az idei esztendőben jelentősen továbbfejlesztett offline funkciókat fog kapni. Míg jelenleg még csak aktív online kapcsolat mellett tervezhetünk új útvonalat, addig a jövőben erre már teljesen offline módban is lehetőségünk lesz, ezenkívül pedig akár internetes kapcsolat nélkül is kereshetünk majd a POI-k, vagyis az érdekes pontok között.

A megújuló Google Maps ezenkívül természetesen turn-by-turn hangalapú navigációt is biztosít offline módban, valamint a boltok és éttermek nyitva tartási idejeit is megjeleníti majd, immár akár internet nélkül is. Arról sajnos egyelőre még nem beszéltek a vállalat munkatársai, hogy a térképek és egyéb adatok előzetes elmentése pontosan milyen formában történik majd, illetve, hogy az előre eltárolt adatok körülbelül mennyi helyet fognak foglalni. Érdeklődve várjuk, hogy hogyan alakul majd a Nokia által hamarosan állítólag áruba bocsátandó Here, illetve az új Google Maps egymással folytatott versengése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik