Tech

Google Maps: támad az offline navigáció

A keresőóriás térkép-, illetve navigációs szolgáltatása jelentős fejlesztéseken fog átesni.

Az androidos okostelefonokat, illetve tableteket használók már évek óta nagy megelégedéssel használják a Google Maps alkalmazást, mely alap felhasználásra tökéletesen megfelel, de azért jó néhány funkció mind a mai napig hiányzik belőle. A Google fejlesztői azonban szerencsére egyetlen percig sem pihennek.

A vállalat munkatársai az I/O konferencián számoltak be arról, hogy a Google Maps még az idei esztendőben jelentősen továbbfejlesztett offline funkciókat fog kapni. Míg jelenleg még csak aktív online kapcsolat mellett tervezhetünk új útvonalat, addig a jövőben erre már teljesen offline módban is lehetőségünk lesz, ezenkívül pedig akár internetes kapcsolat nélkül is kereshetünk majd a POI-k, vagyis az érdekes pontok között.

A megújuló Google Maps ezenkívül természetesen turn-by-turn hangalapú navigációt is biztosít offline módban, valamint a boltok és éttermek nyitva tartási idejeit is megjeleníti majd, immár akár internet nélkül is. Arról sajnos egyelőre még nem beszéltek a vállalat munkatársai, hogy a térképek és egyéb adatok előzetes elmentése pontosan milyen formában történik majd, illetve, hogy az előre eltárolt adatok körülbelül mennyi helyet fognak foglalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik