Tech

A Samsung a notebookba pattintja az okostelefont

A dél-koreai gyártó összeházasítja egymással a hordozható számítógépet és a mobilt. Igaz, az ötlet nem teljesen saját...

A Samsung levédette egy olyan új notebook alapöltetét, melynek lényege, hogy a készülék “agya” egy a hordozható számítógépből bármikor egyszerűen kivehető okostelefon. A mobiltelefon a tervek szerint alaphelyzetben Android operációs rendszert futtat, azonban ha a számítógépbe helyezzük, akkor innentől kezdve már egy Windows 10 szoftveres masinát használhatunk. A koncepció azért érdekes, mert a Windows 10 lényege épp az lesz, hogy telefontól PC-ig minden eszközte ugyanaz a rendszer érkezik, leváltva az eddigi számítógépes Windows verziókat és mobilos Windows Phone-okat. Épp ezért lehet, hogy ez a hibrid megoldás könnyebb együttműködést biztosítana akkor, ha mindkét eszközön Windows 10 futna, de persze nézzük majd meg, mit villant működés közben a “telebook”.

Megjegyzendő, hogy ezen a téren egyáltalán nem a Samsung találta fel a spanyolviaszt, hiszen hasonló kialakítással rendelkezett a közelmúltban az ASUS Pafone, illetve a Motorola Atrix is, viszont ezek a szakmai sikeren kívül azért nem arattak még nagyobb közönségsikert, talán a túl újszerű megközelíts, vagy épp a kissé borsos ár miatt. Annyiban egyébként mindenképpen újít a Samsung, hogy a korábbi hasonló készülékektől eltérően az okostelefon érintőkijelzője dokkolt állapotban is látható marad, így kiegészítő képmegjelenítőként, valamint trackpadként is használható. Az persze már más kérdés, hogy egy a billentyűzet felett található tapipadot mennyire lesz kényelmes használni.

Az újdonságról egyelőre csak a szabványhoz mellékelt ábrák szivárogtak ki, tehát egyáltalán nem tudni, mikor érkezik egy ehhez hasonló megoldás, és persze a sikerhez azt sem árt számításba venni, milyen áron hozza majd ki ezt a furcsa konfigurációt a koreai cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik