Tech

Mindent magába szippant a 128 GB-os okosóra

Ilyen sok flashmemória eddig még egyetlen viselhető kütyüben sem volt.

Az elmúlt időkben érkezett viselhető készülékek, okosórák általában néhány GB belsőmemóriával rendelkeztek. Ehhez képest az Indiegogón most felbukkant ReVaultnak még az olcsóbb példánya is 32 GB memóriával büszkélkedhet, a drágább változat pedig nem kevesebb mint 128 GB memóriát vonultat fel.

 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mégis mi szükség van egy okosóra esetében ilyen sok memóriára? Nos, a ReVaultba azért kapott ennyit a jóból, mert fejlesztői nem egyszerű okosóraként, hanem mint a világ első viselhető privát felhőkészülékeként tekintenek rá. A működéséhez internetet nem igénylő, akár nyakban lógva is viselhető kütyü vezeték nélküli módon szinkronizálja magára az okostelefonon, tableten, vagy éppen hordozható számítógépen tárolt adatainkat (Android, iOS, Windows, Mac OS X, Linux).

 

A Wi-Fi és Bluetooth 4.0 kompatibilis újdonság előlapját egy Gorilla Glass 3 védelmet élvező 1,54 colos színes kijelző uralja. A rozsdamentes acélházas és fém/bőrszíjas okosóra forgalmazása várhatóan 2016 elején kezdődik meg: a 32 GB-os modell 199 dollárba, a 128 GB-os pedig 299 dollárba fog kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik