Tech

Budapest felett lövöldöztünk a Canonnal

A japán gyártó a főváros szuper kilátást biztosító helyszínen biztosított lehetőséget legújabb termékei kipróbálására.

A Canon úgy gondolta, hogy itt az ideje összehívnia a hazai fotós szakújságíró társadalom képviselőit egy néhány órás termékbemutatóra, de nem ám akármilyen helyszínre: a készülékeket először a Körszálló tetején, aztán a József-hegyi kilátón, majd pedig a Szent István Bazilika látogatóktól elzárt legfelső részén lehetett kipróbálni. A rendezvényen képviseltették magukat a japán gyártó kompakt fényképezőgépei, travelzoom masinái, MILC modelljei és persze a legújabb tükörreflexes gépek és a hozzájuk szánt, adott esetben millió forintos értéket képviselő objektívei. Mi először azt az EOS 7D Mark II-t vettük kezelésbe, melyről nemrégiben részletes tesztet is készítettünk, aztán pedig a cég aktuálisan legújabb DSLR-je, a hazai boltok polcain nemrégiben felbukkant EOS 760D következtett a sorban.

 

Canon EOS 760D
Emlékezetes, hogy a Canon 2013 márciusában jelentette be a széles rétegeknek szánt, EOS 700D típusjelzésű digitális tükörreflexes fényképezőgépet. Mivel ez a népszerű masina immár több mint két esztendős, abszolút nem csoda, hogy már meg is érkezett az utódja. A keresztségben Canon EOS 760D nevet kapott újdonságban egy 24,2 megapixeles felbontású és APS-C (22,3×14,9 milliméter) méretű CMOS képérzékelő teljesít szolgálatot, melynek révén maximum 6000×4000 képpontos fotók készíthetők, még pedig ISO100-25600-as fényérzékenység beállítások mellett. A Digic 6 képfeldolgozó processzoros újdonság egy 19 keresztszenzoros Hybrid CMOS AF III autofókusz rendszert kapott, ami egy 7560 pixeles és 63 zónás RGB+IR fénymérő megoldás társaságát élvezi.

 

A 132x111x78 milliméter méretű, illetve 565 gramm tömegű fényképezőgép hátoldalán többek közt egy pentatükrös képkereső, egy 3 colos mozgatható érintőkijelző (1,04 millió szubpixel), valamint egy remek vezérlőtárcsa található. A Wi-Fi és NFC támogatást élvező masina kapcsán említést érdemel továbbá az EOS 7D Mark II-ben debütált Flicker Detection funkció, a felső státuszkijelző, az 5 fps sebességű sorozatfelvevő, a Full HD videófelvevő, az SD kártyaslot, illetve a HDMI-kimenet.

 

A Canon EOS 760D gépváz a hazai boltokban 250 ezer forintos áron kapható áprilisától lesz kapható, vagyis némileg olcsóbb mint a 300 ezer forintot kóstáló nagytesója, a Canon EOS 70D. Ha ennél némileg olcsóbban szeretnénk megoldani a vásárlást, érdemes néhány pillantást vetni a 230 ezer Canon EOS 750D testvérmodellre, mely hajszálnyival könnyebb és kisebb a 760D-nél, és kimaradt belőle a felső kis kijelző, a hátsó tárcsa, illetve néhány szoftveres funkció.

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik