Tech

Boltokban a tripla vakus szuper kamerás mobil

Az első szerencsés vásárlók napokon belül kezükbe vehetik a Lenovo képalkotásra kihegyezett legújabb okostelefonját.

A keresztségben Lenovo Vibe Shot nevet kapott okostelefont március elején Barcelonában leplezte le a kínai gyártó, és jó hír, hogy május 22-én, vagyis most pénteken a boltokba is megérkezik a készülék. Az első körben Kínában felbukkanó újdonság 1799 jüanba, vagyis átszámítva mintegy 80 ezer forintba fog kerülni, ami igen korrekt ár, az USA-ban viszont már 349 dollárt, vagyis körülbelül 94 ezer forintnak megfelelő összeget fognak elkérni érte. Információink szerint a nyáron hazánkba is megérkezik a Vibe Shot, melynek kezdőára itthon egész biztosan 100 ezer forint fölé fog csúszni.

 

Az újdonságba egy 16 megapixeles felbontású hátsó megvilágítású CMOS képérzékelő került, ami előtt a mai elvárásoknak megfelelően egy kiváló optikai képstabilizátoros objektív található. Rossz fényviszonyok mellett azonban nemcsak az OIS, hanem az ezúttal háromszoros erővel támadó LED-segédfény is jó szolgálatot tehet (bár egy szimpla xenon talán jobb lenne). A minden körülmények mellett gyors élességállításra a lézeres autofókusz jelent garanciát, ezenkívül pedig a hardveres exponálógomb mellett sem mehetünk el szó nélkül. A kamera háromszínű vakujának köszönhetően a képek fényessége automatikusan beállítódik a környezeti megvilágítástól függően, míg az optikai képstabilizálás révén csökken az elmosódottság és élesek lesznek a felvételek. A kamerát okos beállításokkal és fejlett profi funkciókkal egyaránt felszerelték, a felhasználók egy kapcsolóval egyszerűen választhatják meg az általuk használni kívánt üzemmódot.

 

Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű készülék előlapját egy kereken 5 colos képátlójú Full HD érintőkijelző uralja, a fürge működésről pedig egy 64 bites Snapdragon 615-ös chipset gondoskodik. A fémvázas, vörös, fehér és szürke színben készülő Lenovo Vibe Shot 3 GB RAM-mal, illetve 32 GB belsőmemóriával rendelkezik, illetve természetesen microSD memóriakártyával bővíthető. A 7,3 milliméter vastag készülék energiaellátásáról egy fixen beszerelt 2900 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor gondoskodik, az előlapon pedig egy 8 megapixeles kamera található. A Lenovo kínálatából mi legutóbb a szuperszínes Vibe X2-t, az iPhone 6 designt kapott S90 Sisley-t, illetve a phablet kategóriás Vibe Z2 Prót teszteltük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik