Tech
laptop, szálloda (Array)

Internet a szállodákban – Magyarország élen jár

Technet
Technet

2015. 05. 13. 10:04

Benne vagyunk a top 10-ben, fényévekkel lekörözzük még Ausztriát is.

Magyarország jobban teljesít – legalábbis, ha azt nézzük, hogy lehet-e internetezni a szállodai szobákban. Azt mondani sem kell, hogy a WiFi-kapcsolat megléte mindent elsöprő szempont az üzleti utazók számára, de mások számára sem hátrány, ha a szálláshelyeken elérik a világhálót mindenféle vezetékes kapcsolat, helyi mobilnetes kártyák vásárlása és egyéb macerák nélkül.

A Trivago szálláskereső portál felmérése szerint ebből a szempontból az Egyesült Államok a legmenőbb: a szállodai szobák 89 százalékában lehet internetezni. Nálunk 78 százalék ez az arány, és bár – igazi meglepetésként – Ukrajna lehagy bennünket 80 százalékkal, azért mi is benne vagyunk a top 10-ben, épp a tizedik helyen. Megelőzzük például Oroszországot, Angliát, Belgiumot is – és ami pláne meglepő, hogy nyugati szomszédunk, Ausztria a lista végefelé kullog: mindössze a szobák 54 százalékában lehet felcsatlakozni a WiFi hálózatra.

A sor legvégén Görögország található, ahol még az 53 százalékot sem éri el a WiFi-s interneteléréssel rendelkező szállodák száma. Épp ezért ajánljuk minden olyan nyaralónak, aki Hellászt célozza meg idén nyáron, hogy jó előre tájékozódjon arról, hogy van-e WiFi a szálláshelyen, amelyet le szeretne foglalni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.