Tech

Hiánypótló: jön a zenélő villanykörte

Nagyszerű innováció, vagy felesleges őrültség: a Sony szerint természetesen az első.

Új reklámfilm terjed az interneten, amely egy friss Sony terméket hirdet. Ha nem május 12-én, hanem mondjuk április elsején került volna fel, még értenénk is a dolgot, de így csak fejvakarva állunk a tény előtt, hogy ezek szerint pont erre volt szüksége a világnak.

Egy zenélő villanykörtére.

A Sony új találmánya egy olyan LED-izzó, amelyet bármilyen villanykörte-foglalatba könnyen betekerhetünk, ám a szemek mellett a füleket is gyönyörködteti. Egy mobilos alkalmazás segítségével ugyanis egyrészt szabályozhatjuk az izzó fényerejét, de emellett Bluetooth-kapcsolat segítségével zenét is sugározhatunk a fényforrás mellett elhelyezkedő apró hangszóróra.

Ha épp nincs nálunk a telefon, mindezt megoldhatjuk majd az izzó mellé kapható távirányítóval is. Akár a telefont, akár a távirányítót használjuk, az eszközöket könnyen, NFC használatával párosíthatjuk a fényforrással. A gyártó szerint ez az újdonság azért nagyszerű, mert szépsége és esztétikussága mellett olyan helyekre is hangot tudunk varázsolni vele, ahol nem fér el hagyományos hangszóró. Mondjuk az is tény, hogy hatalmas boomboxokhoz hasonló, dörgő hangzást nem érdemes várni egy láthatóan apró hangsugárzótól, de most már csakazértis kíváncsiak vagyunk rá, és ahogy tehetjük, kipróbáljuk majd.

A Sony ráadásul meg is kéri a csodaizzó árát, a május 23-án, Japánban debütáló szerkezet jenből átszámolva 54 ezer forint környékébe kerül majd. Azt pedig addig majd jól kiderítjük, mi a helyzet akkor, ha “kidurran” a LED, azaz fényforrásként már nem használható az izzó – cserélhetjük benne a világítótestet, vagy bukjuk a teljes, 54 ezres kütyüt? Mindegy is, nézegessük inkább a bemutató videót, és közben mantrázzuk magunkban: igen, erre van szüksége a világnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik