Tech

Az új Skype azonnal idegen nyelvre fordítja amit mondunk

A Microsoft által a közelmúltban felvásárolt Skype tudását folyamatosan növelik a fejlesztők.

A Skype Translator (Skype Fordító) tavaly decemberben bukkant fel először, de egészen mostanáig csak egy zártkörű preview teszt keretein belül volt elérhető. Mostantól azonban bárki ingyen és bérmentve letöltheti az alkalmazást a Windows Áruházból.

A Windows 8.1, illetve Windows 10 Preview operációs rendszerű számítógépeken és tableteken kipróbálható alkalmazás közel valós időben lefordítja azokat a szavakat és mondatokat, melyeket mi a mikrofonba mondunk, és a beszélgetőtársunk már a saját anyanyelvén hallhatja a mi mondandónkat. A felismert és lefordított beszélgetés az élő videókép mellett szöveges formában is megtekinthető, magyarul viszont sajnos nem tud a szoftver – a támogatott nyelvek a következők: angol, német, spanyol, francia, olasz és kínai.

Ígéretek szerint hamarosan számos újabb nyelven is megtanul az alkalmazás, mely a gépelt szövegeket már most több mint ötven különböző nyelvre, így például magyarra is képes lefordítani. A 14 MB-os Skype Translatorban egyébként minden olyan funkció megtalálható, ami a normál Skype-ban is elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik