Tech

Android erőviszonyok: minden tizedik készülék lollipopos

Lássuk, hogy jelenleg mely verziók uralják leginkább az androidos készülékek táborát!

A Google által publikált legfrissebb adatok szerint jelenleg egyértelműen a 2013 októberében bejelentett Android 4.4, vagyis a KitKat fut a legtöbb androidos okostelefonon, illetve tableten. Az Android 4.4 részaránya mintegy 39,8 százalékra tehető, vagyis elmondható, hogy tízből lényegében négy kütyün ez a verzió teljesít szolgálatot.

A képzeletbeli dobogó második fokára az Android 4.2.x (Jelly Bean) léphet fel a maga 18,1 százalékos piacrészével, a bronzérem birtokosa pedig a jelenleg mintegy 15,6 százalékos részesedéssel rendelkező Android 4.1.x (Jelly Bean). Ezt követően az 5,7 százalékos Android 2.3.x (Gingerbread), az 5,5 százalékos Android 4.3 (Jelly Bean), illetve az 5,3 százalékos Android 4.0.x (Ice Cream Sandwich) következik a sorban.

A 2014 otóberében debütált Android 5.0 (Lollipop) három hónapja került bele először a statisztikába: a legfrissebb nyalóka januárban 1,6 százalékon nyitott, februárban 3,3 százalékra, márciusban pedig 5 százalékra javított, jelenleg pedig mintegy 9 százalékon áll. Megjegyzendő, hogy ehhez még hozzá lehet csapni 0,7 százalékot, jelenleg ugyanis körülbelül ennyi készüléken fut a legújabb 5.1-es Lollipop.

Amennyiben egyébként összeadjuk az összes Jelly Bean piacrészét, akkor kiderül, hogy ez a kiadás bizony még mindig 39,2 százalékos kombinált részesedéssel rendelkezik, és csak öt hónapja csökkent először 50 százalék alá a piacrésze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik