Tech

Tulajukat önmagától követő okosbőröndök a Samsonite-tól

Az okostelefonok, okosórák, okostévék és okoszoknik után már meg sem lepődünk az okosbőröndök felbukkanásán.

A Samsonite bejelentette, hogy együttműködési szerződést kötött a Samsunggal, melynek eredményeképp a közeljövőben megérkeznek majd a boltokba a világ első úgynevezett okosbőröndjei. És hogy mégis mitől lesz okos egy bőrönd? Máris eláruljuk!

Ramesh Tainwala, a Samsonite első embere elárulta, hogy az újgenerációs bőröndökbe fejlett elektronikát fognak szerelni. Az integrált GPS-vevőnek köszönhetően a tulajdonos bármikor lekérdezheti az okostelefonján vagy a tabletén, hogy éppen hol található a koffere, de ezen túlmenően a bőrönd aktívan is kommunikálhat a tulajával. Így például a Samsonite újdonsága üzenetet küldhet majd, ha elhagyta egy repülőgép csomagterét, ha felbukkant a reptér csomagátvevő pontján, vagy ha illetéktelen személy felnyitotta.

És ez még nem minden: a fejlesztők teljesen automatikus reptéri becsekkolásról beszélnek, és azt tervezik, hogy a csúcsmodell képes lesz arra, hogy elektromos meghajtása és akkumulátora révén néhányszor tíz centiméteres távolságból automatikusan guruljon a tulaja mögött. Azt sajnos egyelőre még nem tudni, hogy az első okosbőröndök vajon mikor és milyen áron bukkannak majd fel a kereskedelmi forgalomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik