Tech

Pofátlan átverés: hamisított Nikon-termékek – vigyázat!

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2015. 04. 28. 09:30

A Nikon megerősítette, hogy a szervizközpontjaiba a közelmúltban több alkalommal is hamisított termékeket és utánzatokat küldtek javítási célból.

A cég megfigyelései szerint a hamisított termékeket és az utánzatokat internetes liciteken és hasonló helyeken kínálják eladásra. Mivel a Nikon által biztosított jótállás hamisított termékekre és utánzatokra nem vonatkozik, a gyártó nem vizsgál be, illetve nem szervizel ilyen termékeket. A Nikon emellett semmilyen felelősséget nem vállal a hamisított termékek használatából fakadó következményekért. A cég ezért azt kéri, hogy vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizzük a termékek eredetiségét.

Példák a Nikon szervizközpontjaiba küldött hamisított termékekre
-D800 fényképezőgépeket hamisítottak meg, hogy D800E fényképezőgépnek tűnjenek. Ezeknek a D800 fényképezőgépeknek a külső burkolatát D800E típusú burkolatra cserélték. Ha teljes képes visszajátszás módban bekapcsoljuk az “áttekintés” megjelenítési beállítást, akkor a képet készítő fényképezőgép típusjele megjelenik a monitor jobb felső sarkában, ahol megbizonyosodhatunk a fényképezőgép valódi típusjeléről. Amennyiben a “NIKON D800E” típusjelet látjuk, akkor a készülék egy eredeti D800E modell. Ha a felső sarokban más típusjel jelenik meg, akkor a készülék egy hamisított D800E modell.

tn-ni02 (technet, megapixel, nikon, dslr, fényképezőgép, átverés, hamis) 

-D7100 fényképezőgépeket hamisítottak meg, hogy D610 fényképezőgépnek tűnjenek. Ezeknek a D7100 fényképezőgépeknek a címkéjét és/vagy egyéb azonosítóját cserélték le egy D610 fényképezőgépével. Ezt a fent leírtaknak megfelelően ellenőrizhetjük, ugyanazzal az “áttekintés” megjelenítési beállítással. Amennyiben a “NIKON D610” típusjelet látjuk, akkor a fényképezőgép egy eredeti D610 modell. Ha bármilyen más típusjelet látunk, akkor az a D610 modell egy hamisítvány.

-D4 fényképezőgépeket hamisítottak meg, hogy D4S fényképezőgépnek tűnjenek.

tn-ni01 (technet, megapixel, nikon, dslr, fényképezőgép, átverés, hamis)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.