Tech

Galaxy Tab A: magyar boltokban a szokatlan táblagép

A dél-koreai gyártó egy manapság furcsának számító képarányú új táblagéppel jelenik meg a magyar piacon.

Az Apple által forgalmazott és mostanság visszaszorulóban lévő iPadek és a Samsung-féle Galaxy Tab táblagépek között rengeteg különbség fedezhető fel, melyek közül az egyik leginkább szembetűnő nem más, mint az eltérő képarány. Míg az almás tabletekben 4:3-as, addig a koreai masinákban 16:9-es képarányú kijelzők figyelnek, de mostantól már nem ilyen egyértelmű a helyzet.

Megérkezett ugyanis a 4:3-as képerányú vadonatúj Samsung Galaxy Tab A 9.7, mely elsőként nemrégiben Oroszországban mutatkozott be, aztán Németországban is felbukkant, most pedig kiderült róla, májustól Magyarországon is kapható lesz. A hivatalos hazai listaár egyelőre még ismeretlen – Európában 299 euróba kerül a Wi-Fi only modell, az LTE-s kiadás pedig 349 eurót kóstál.

 

A fekete és fehér színekben gyártott, 7,5 milliméter vastag és 450 gramm tömegű készülék 9,7 colos képátlójú kijelzője 1024×768 pixeles felbontású, vagyis a pixelsűrűség sajnos csak 132 ppi. Míg a 16:9-es tabletek értelemszerűen a szélevásznú multimédiás tartalmak fogyasztásához ideálisak, addig a 4:3-as példányok olvasáshoz jobbak. Megjegyzendő, hogy a Google által nemrégiben bejelentett és a HTC által gyártott Nexus 9 készülék is 4:3-as képaránnyal bír.

A megfelelő számítási teljesítményről egy Snapdragon 410-es chipset gondoskodik a maga négy darab 1,2 GHz-es processzormagjával, a RAM kiviteltől függően 1,5-2 GB kapacitású, a 16 GB-os belsőmemória pedig microSD memóriakártyával bővíthető. Az 5 és 2 megapixeles kamerákkal felvértezett, opcionálisan S Tollal is rendelhető tabletben egy 6000 mAh kapacitású akkumulátor található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik