Tech

Lecsaphatunk a Samsung legújabb VR-szemüvegére

Megkezdődött a Samsung és az Oculus által továbbfejlesztett új Gear VR előrendelési folyamata.

A Samsung tavaly szeptemberben jelentette be a Galaxy Note 4 phablettel kompatibilis és 199 eurós Gear VR-t, melynek március elején Gear VR Innovator Edition néven mutatkozott be a vadonatúj Galaxy S6, illetve Galaxy S6 edge okostelefonokhoz készített új kiadása. Ezzel kapcsolatban a legfrissebb hír, hogy az újgenerációs Gear VR előrendelési folyamata Japánban tegnap már meg is kezdődött, az Egyesült Államokban pedig ma startol el. A kütyü első példányait május 8-án vehetik majd kezükbe a szerencsés vásárlók, május 15-től kezdődően pedig a Galaxy Store-okban bárki kipróbálhatja majd a készüléket.

A két új, 5,1 colos QHD Super AMOLED kijelzős high-end mobilra optimalizált Gear VR Innovator Edition a gyártó szerint olyan szórakoztatásban részesíti a felhasználókat, mint még soha. A nagy felbontású filmektől kezdve, a televíziós műsorokon, VOD (video on demand – igény szerinti videóközvetítés) szolgáltatáson keresztül, a fényképek nézegetéséig a felhasználók az élesebb képnek és a szélesebb látószögnek köszönhetően intenzívebb virtuális valóság élményben részesülhetnek, arról nem is beszélve, hogy mostantól hosszabb ideig is használhatják készüléküket.

15%-kal csökkentett méretéből adódóan a 196×107,9×82,9 milliméter méretű Samsung Gear VR viselése némileg kényelmesebbé vált. Az ergonómiailag újratervezett pántok jobb egyensúlyt biztosítanak, a mechanikai szellőzés pedig hosszabb virtuális valóság élményt garantál. A megnövelt teljesítménynek és a jobb grafikának köszönhetően a felhasználók lenyűgöző virtuális valóság-alapú kalandokban vehetnek részt, ezenkívül pedig a Gear VR most már USB portról is működtethető, s így az eszköz hosszabb ideig használható. A Gear VR-hez elérhető tartalmak már letölthetőek az Oculus Store-ból. Top kategóriás gyártók által kínált optimalizált és lokalizált virtuális valóság tartalmak még szélesebb tárháza áll rendelkezésre a felhasználók számára, így például rengeteg izgalmas virtuális valóság játék és olyan 360 fokos térbeli műsorok, mint például a Cirque de Soleil új előadása, a Kurios.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik