Tech

Itt a legújabb Photoshop

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2015. 04. 22. 09:30

Az Adobe kiadta a népszerű fotós alkalmazás generációváltáson átesett legújabb verzióját.

Emlékezetes, hogy az Adobe 2013 júniusában mutatta be a Photoshop Lightroom 5-öt, mely az elmúlt időkben számos kisebb-nagyobb frissítést kapott, most pedig bemutatkozott az utódja. A Photoshop Lightroom 6 végleges kiadása 149 dollárba (42 ezer forint) kerül, az upgrade ára 79 dollár (22 ezer forint), Photoshop Lightroom CC néven pedig 9 dolláros (2500 forint) havi előfizetési díj ellenében is hozzáférhető a szoftver.

 tn-p01 (technet, játék, szoftver, pc, konzol, xbox, playstation, szimulátor)

A Photoshop Lightroom 6, illetve CC egyik legfontosabb újdonsága, hogy segítségével immár lehetőség nyílik HDR fotók összefűzésére, melynek révén igen nagy dinamikatartományú felvételek készíthetők két eltérő expozíciójú RAW fotóból. Ugyancsak friss újdonság a panorámaképek összefűzési lehetősége, ezenkívül pedig említést érdemel még többek közt a fejlett arcfelismerő funkció, a slideshow videókészítő szolgáltatás, illetve a korábbiaknál jelentősen, akár 10x-es gyorsabb működési sebesség.

 tn-p02 (technet, játék, szoftver, pc, konzol, xbox, playstation, szimulátor)

Az Adobe néhány évvel ezelőtt ébredt rá arra, hogy a “nagy” Photoshop tudása és szolgáltatási köre egyesek számára gyakorlatilag már-már túlburjánzó, illetve, hogy a profi fotósok sokszor más funkciókra vágynak, mint az úgymond átlagos felhasználók. A normál Photoshopnál jelentősen kedvezőbb áron beszerezhető Photoshop Lightroom elsősorban arra hivatott, hogy megkönnyítse az olykor sok száz, vagy több ezer felvételt feldolgozó fotósok életét. A komoly képnézegető, szerkesztő és rendszerező funkciókkal felvértezett alkalmazás 1.0-ás verziója 2007 elején látott napvilágot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.