Tech

Pendrive-on jönnek házhoz az Ultra HD filmek

Egy nemrégiben indult vállalkozás újfajta megoldást talált a 4K tartalmak terjesztésére.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy szinte még a csapból is a 4K Ultra HD felbontás folyik, arról viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy bár a 4K tévék már széles körben elérhetők, a 4K tartalmak sajnos továbbra is igen ritkák. A nemrégiben elfogadott Ultra-HD Blu-ray szabvánnyal kompatibilis első lejátszók legkorábban idén karácsonykor bukkanhatnak fel a boltok polcain, azonban addig sem feltétlenül kell 4K filmek nélkül maradnunk.

A Buy 4K UHD nevezetű kezdeményezés újfajta módon varázsol Ultra HD tartalmakat a legújabb szupertévékre. A szolgáltatás weboldalán egyszerűen csak ki kell választani a megtekintésre szánt filmet, rá kell nyomni a megrendelés gombra, majd pedig öt napon belül meg is érkezik a futár azzal a kis pendrive-val, amin ott figyel a kiválasztott tartalom. A pendrive-ot ezt követően már csak egyszerűen be kell dugni a televíziós készülék egyik szabad USB portjába, és kezdődhet a lejátszás.

A világszerte használható Buy 4K UHD szolgáltatás kiötlői szerint az újfajta tartalomterjesztési megoldásnak elsősorban azok örülhetnek, akik lakóhelyén jelenleg még nem érhető el olyan szélessávú internet, mely kellően gyors adatátvitelt biztosít a streaming 4K szolgáltatások igénybevételéhez. A pendrive-ra pakolt Ultra HD videók 3840×2160 pixeles felbontásúak, HEVC (H.265) kódolással és 5.1-es hangsávval rendelkeznek, és nincsenek ellátva másolásvédelemmel. A folyamatosan bővülő filmes és tévés kínálattal kecsegtető Buy 4K UHD rendszerben a tartalmak ára 12 és 60 dollár között mozog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik