Tech

Három 4K monitoron fut az elképesztő új autószimulátor

A Project CARS talán egyetlen negatívuma, hogy megannyi csúszást követően egyelőre még mindig nem jelent meg.

A Project CARS (Community Assisted Racing Simulator) egy immár hosszú ideje fejlesztés alatt álló, a Slightly Mad Studios által dédelgetett kiváló autószimulátor, mely az ígéretek szerint nem egyszerűen csak elképesztő grafikával, hanem abszolút valósághű kezelhetőséggel és nagyon komoly fizikai modellel rendelkezik.

 

A játék kiadását az elmúlt időkben többször is elcsúsztatták, a legfrissebb híradások viszont arról szólnak, hogy a szoftver május közepén most már egész biztosan boltokba fog kerülni. Ugyancsak friss hír, hogy a Project CARS számítógépes változata maximum 12K felbontást támogat, vagyis semmi akadálya annak, hogy három darab 4K monitoron élvezzük a vizuális orgazmust, amihez persze egy igencsak potens PC-re is szükségünk lesz.

 

Sony PlayStation 4 konzolon be kell érnünk a jó öreg 1920×1080 pixeles Full HD felbontással, amihez természetesen fix 60 képkocka/másodperces sebesség társul. A Microsoft Xbox One felhasználók ugyancsak megkapják a stabil 60 fps-t, ennek viszont az az ára, hogy ezen a masinán csak 1600×900 pixeles felbontásban fog futni a játék. Érkezni fog továbbá a Wii U kiadás is, viszont PS3-on és Xbox 360-on a gyenge hardver miatt nem fog megjelenni a szimulátor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik