Tech

A fotómasina, ami mindent kibír

Az Olympus a várakozásoknak megfelelően felfrissítette csúcskategóriás strapabíró fényképezőgépét - itt vadonatúj Tough TG-4.

Az Olympus tavaly április elején lebbentette fel a fátylat a Tough TG-3 típusjelzésű vízálló digitális fényképezőgépről, melynek utódja, a Tough TG-4 említés szintjén először idén januárban bukkant fel, aztán nemrégiben néhány fotó is kiszivárgott róla, ma pedig végre a hivatalos bejelentésre is sor került.

 

Az extrém sportok kedvelőinek szánt Olympus Tough TG-4 révén akár 15 méteres vízmélységben is remek fotók, illetve videók készíthetők, ezenkívül pedig az sem tesz kárt a gépben, ha 2,1 méteres magasságból véletlenül a földre ejtjük, ha 100 kilogrammos terhelésnek tesszük ki, vagy ha -10 Celsius fokos zimankóban használjuk. A 112x66x31 milliméter méretű, illetve 247 gramm tömegű gépbe egy 1/2,3 colos mérettel rendelkező, hátsó megvilágítású CMOS képérzékelő került, mely 16 millió képpontot vonultat fel. A legnagyobb választható fotófelbontás 4608×3456 képpont, a fényérzékenység ISO100 és ISO6400 között állítható, a képfeldolgozásról pedig egy nagyteljesítményű TruePic VII processzor gondoskodik.

 

A 25 milliméteres nagylátószög mellé 100 milliméteres gyújtótávolságú tele állás társul, vagyis könnyen kiszámítható, hogy az f2-4,9 fényerejű objektív négyszeres optikai zoomot biztosít. A szenzormozgatásos képstabilizátort kapott fényképezőgép hátoldalát egy 3 colos képátlójú és 460 ezer pixeles felbontású LCD kijelző uralja. Szólnunk kell továbbá az 1/2000 másodperces leghosszabb záridőről, az 1 centiméteres makró közelpontról, az 5 fps sebességű sorozatfelvevőről, a Full HD (30 fps) videófelvevőről, az integrált GPS-ről és Wi-Fi-ről, illetve az új RAW támogatásról. Az Olympus Tough TG-4 májustól mintegy 379 dolláros (105 ezer forint) áron lesz kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik