Tech

Itt a legújabb Instagram

A népszerű képmegosztó szolgáltatás most ismét egy komolyabb frissítést kapott.

A 2010 októberében, tehát immár több mint négy esztendeje útjára indított Instagram az egyik olyan alkalmazás, melynek kis ikonja a legtöbb okostelefon kijelzőjén ott figyel. Ez az a kis app, amely négyzet alakú fotóival és jól eltalált szűrőivel a legtöbb internetes selfie-t, kismacska-fotót, “ezt-eszem-most-képet” adta, és adja a világnak, és amelynek révén számos különböző remek fotópályázaton is egyszerűen részt vehetünk.

Az immár több mint 300 millió fős felhasználói bázissal rendelkező és naponta átlagosan mintegy 70 millió új fotóval gazdagodó Instagram alkalmazás legutóbb tavaly decemberben kapott egy komolyabb frissítést, amikor is öt új szűrő és perspektíva korrekció is került a szoftverbe. Most pedig itt a legújabb update, melynek legfontosabb újdonságai az Edit szekcióban felbukkant Color és Fade kreatív eszközök.

 

Míg az előbbi révén sárga, narancssárga, vörös, pink, lila, kék, cián és zöld színekkel finomíthatók a képek, addig az utóbbi révén egyszerűen lágyíthatók a képek színei. Ugyancsak újdonság, hogy mostantól beállítható, hogy az Instagram aktívan jelezze számunkra, ha az általunk kiválasztott kedvenc felhasználóink új képeket töltenek fel a rendszerbe. Ehhez a felhasználó adatlapján a “Turn on Post Notifications” lehetőséget kell kiválasztanunk. Az új funkciókkal felvértezett Instagram 6.19.0 elsőként az androidos készülékeken érhető el a Play Áruházban, de néhány napon belül az iOS-es telefonokra és tabletekre is letölthető lesz az App Store-ból (6.10.0).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik