Tech

Védelem a legveszélyesebb kibertámadások ellen

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2015. 04. 05. 06:00

Itt a segítség az érintetteknek, hogy hatékonyan védekezhessenek a kíméletlen DDoS támadások ellen.

A DDoS (Distributed Denial of Service) támadások egyre nagyobb veszélyt jelentenek, ezért a Kaspersky Lab a vállalatok megsegítésére elérhetővé tette Magyarországon a Kaspersky DDoS Protection-t, amely egy új megoldás, és speciálisan arra készült, hogy az online szolgáltatásokat megvédje a DDoS támadásoktól.

Egy friss felmérés szerint az európai cégek csaknem negyede (23 százaléka) a DDoS támadásokat a három legnagyobb üzleti veszélyforrás között tartja számon. Ez a kiberbűnözők egyik leggyakrabban bevetett pénzszerzési technikája, ezért a támadások száma és erőssége évről évre növekszik, ami védekezésre kényszeríti a vállalati felhasználókat. A vállalatok napi 10000 és 50000 dollár közötti összeg elvesztését kockáztatják, a további, a hírnevüket romboló károkról nem is beszélve. A kutatásból kiderült, hogy az európai cégek 26 százaléka 2015-re a három legfontosabb IT célja közé sorolja a szolgáltatások folyamatosságát.

tn-ddos (technet, támadás, védelem, dos, ddos, vírus, biztonság) 

Egy DDoS támadás célja, hogy egy weboldal vagy adatbázis információs rendszerét elárassza rengeteg kéréssel, melynek eredményeképpen a szolgáltatás a felhasználók számára elérhetetlenné válik. Számos ok állhat a háttérben: huliganizmus, terrorizmus, tisztességtelen verseny vagy akár zsarolás is. A támadások alacsony költsége (már napi 50 dollárért rendelhet valaki “DDoS támadás” szolgáltatást), az elkövetők felkutatásának lehetetlensége, valamint a bot által megfertőzött számítógépek és mobileszközök magas száma mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a DDoS támadások ma az egyik legelterjedtebb és legveszélyesebb kiberfenyegetések közé tartoznak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.