Tech

Samsung: minden kütyüre ugyanazt a böngészőt!

A dél-koreai gyártó egységesíteni kívánja a különböző termékein futó browsereket.

Miközben a manapság forgalomban lévő legtöbb androidos készülékek többségén már a Google által fejlesztett Chrome van feltelepítve alapértelmezett böngészőként, addig a Samsung termékeken inkább a gyártó saját fejlesztésű és egyébként abszolút nem rossz saját browsere van fókuszban, mely ráadásul a közeljövőben többfrontos támadásba fog lendülni.

 

Jól értesült források szerint az alkalmazást hamarosan át fogják keresztelni Samsung Browser névre, és ezzel párhuzamosan az összes Samsung platformon elérhetővé fog válni. Magyarul a Samsung Browser lesz az alapértelmezett böngésző többek közt az androidos okostelefonokon és táblagépeken, illetve a Tizent operációs rendszerű okostévéken.

 

A WebKit-alapú Samsung Browser 1.0 Flash nélkül, de masszív HTML5 támogatással fog rendelkezni, Web Video Casting funkciója pedig a cég 2015-ös okostévéin Chromecast jellegű funkciókat fog biztosítani. Az S Pen támogatást élvező szoftver egyszerűsített olvasó üzemmóddal, illetve fejlett offline szolgáltatásokkal is rendelkezik. A későbbiekben pedig érkezni fog a Samsung Browser 2.0, mely már nem WebKit, hanem Blink böngészőmotort fog használni, hasonlóan a Chrome-hoz és az Operához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik