Tech

Úgysem találja ki, mire keresnek a legtöbben!

Erről a játékról nehezen fog leszakadni. A cikk megírása közben néha a fejünket fogtuk, néha meg csuklottunk a nevetéstől.

Sokat elmond az emberiségről, mi érdekli őket leginkább. Ezt régebben legfeljebb közvéleménykutatásokkal lehetett valamilyen szinten lemérni, de ma már vannak sokkal vidámabb módszerek. A “kutatást” maga a Google keresője végzi, hiszen elraktározza, milyen kifejezésekre keresnek a legtöbben. Egy nemrég elindult játék pedig az eddigi legélvezetesebb módon mutat rá önnön fajunk butaságára.

A játékot a googlefeud.com címen érhetjük el. Elsőként választhatunk négy kategória (kultúra, emberek, nevek és kérdések) közül. Ezek után megkapjuk egy népszerű keresőkifejezés egy részletét, például ezt: “Mi a telefonszáma a…”. Nekünk azt kell megtippelnünk, hogyan végződik a fenti szöveggel induló 10 leggyakoribb keresés.

Persze mi is nekiálltunk, kipróbáltuk az összes kategóriát, és egy idő után már nem is a legjobb pontszámokért folytattuk a játékot, hanem a hihetetlen, arcmállasztó eredményekért. Nézzünk párat!

A példában említett kérdés egyik legnépszerűbb befejezése ez: “Mi a telefonszáma a 911-nek?”. Gratulálunk mindenkinek, aki ezt valaha is megkérdezte a Google-től. De érdekes például a “Meg tudom csinálni magamnak…” legnépszerűbb befejezéseinek listája is: az emberek legtöbbje arra kíváncsi, meg tudja-e magát műteni, levezényelheti-e saját házasságkötését, tud-e saját magának zsírleszívást, vagy körülmetélést végezni.

Érdekesek a világ emberiségének véleményei is egyes dolgokról. A kultúra menüpontban a Beatles után a top 10-ben olyan szavak szerepelnek, mint a halott, túlértékelt, vagy a hihetetlen “nem is valódi”. A tetoválásokról egyetlen kivétellel csak negatív kifejezésekre kerestek a leggyakoribb 10 között, pélául rossz, csúnya, undorító, vagy egyenesen bűn. A “művészet” a kilencedik helyre szorult. Arra meg végképp nincs magyarázatunk, hogy a “Miért utálja mindenki a…” kezdetű keresésben miért szerepel előkelő helyen a Nickelback zenekar. Oké, gumirock a javából, de szerintem bárki fel tudna sorolni tíz fontosabb dolgot, amit általában utálni szokás.

Egy kis kikapcsolódást mindenképpen megér a böngészőben elérhető játék, csak némi angoltudás kell hozzá, és máris belevethetjük magunkat a furcsábbnál furcsább dolgokra kereső emberiség termésének legaljába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik