Tech

Padlót fogtak az okosóra árak

Rengeteget spórolhatunk, ha nem azonnal a piaci debütálásakor vásárolunk vadonatúj viselhető kütyüket.

Az LG tavaly nyáron dobta piacra első okosóráját, a mindeddig elég visszafogott sikereket aratott G Watchot: a négyszögletes formavilágú készülék Android Wear operációs rendszert futtat, és Európában ma már több kereskedő is 100 eurós, vagyis átszámítva alig 30 ezer forintos áron listázza a kütyüt. Az LG G Watch hazánkban újonnan legolcsóbban mintegy 40 ezer forintos áron gyűjthető be.

 

Az eredeti G Watchnál sokkal komolyabb karriert futott be a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt G Watch R, mely ugyancsak Android Weart futtat, előlapját azonban már egy kiváló körkijelző uralja. A G Watch R tavaly ősszel 300 eurós, vagyis körülbelül 90 ezer forintos áron nyitott Európában, ehhez képest sok kereskedés most már csak 200 eurót, vagyis mintegy 60 ezer forintot kér el érte. Hazánkban ez a modell jelenleg legolcsóbban körülbelül 80 ezer forint magasságában vásárolható meg.

 

Ezek alapján elmondható, hogy máris megkezdődött a raktárkészletek kisöprése, ugyanis hamarosan érkezik a boltokba a gyártó által nemrégiben bejelentett G Watch Urbane, illetve G Watch Urbane LTE. No és persze a riválisok sem tétlenkednek, hiszen a közeljövőben a gyönyörű Huawei Watch, illetve a sokak által várva várt, bár korántsem olcsó Apple Watch is fel fog bukkanni a kereskedelmi forgalomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik