Tech

Gondok az Apple okosórájával

Az almás logós gyártó első smartwatch termékéből a vártnál jelentősen kevesebbet tudnak csak gyártani.

Az Apple tavaly szeptember elején a két vadonatúj iPhone 6 okostelefon árnyékában lebbentette fel a fátylat első okosórájáról, a nemes egyszerűséggel csak Watch névre keresztelt termékről. Míg azonban az iPhone 6 mobilok már jó ideje felbukkantak a kereskedésekben, addig a Watch érkezésére egyelőre még mindig várunk.

 

A hivatalos bejelentéskor az Apple csak annyit mondott, hogy az okosóra 2015-ben debütál a boltokban, néhány hete pedig már azt is tudjuk, hogy a készülék április 24-étől kezdve lesz kapható. Jól értesült források szerint a gyártás kapcsán nincs minden rendben: eleinte az óra felületét borító zafírkristály üvegből volt hiány, most pedig az LG által gyártott és a cég ívelt Flex okostelefonjaiban lévő P-OLED érintőkijelzőből nem tudnak eleget szállítani az Apple számára. Ezenkívül állítólag a 349 dolláros kezdőárú órát összeszerelő Quantanak is gyártási problémái adódtak, és a sok nehézség miatt az eredetileg tervezett 2,5-3 milliós havi mennyiségnek csak körülbelül a felét tudják előállítani az okosórából. Pletykák szerint a kijelzőhiányon a JDI és a Samsung segíthet, összeszerelési kapacitást pedig várhatóan a Foxconntól vásárol majd az Apple.

 

Az amerikai vállalat állítólag 5-6 milliós első körös rendelést adott le, ami arra utal, hogy az amerikai cég nagyon biztos a dolgában. Összehasonlításképp, 2014-ben összesen mintegy 4,6 millió darab csuklón viselhető kütyü talált gazdára, melyek közül csak 720 ezren futott a Google-féle Android Wear szoftver.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik