Tech

Sosem látott képek a Vöröskereszt munkájáról

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2015. 03. 21. 06:00

A Magyar Sajtófotó Kiállítás fényképeit több szempontból is érdemes megtekinteni.

Március 20-án a nagy nyilvánosság előtt is megnyitotta kapuit a 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás, mely idén egy különleges, Canon által támogatott fotósorozatot is bemutat. A párhuzamosan futó tárlat a Magyar Vöröskereszt munkáját hozza közelebb a látogatókhoz, hosszú idő után először.

tn-v01 (technet, megapixel, canon, fotó, sajtófotó, kiállítás, vöröskereszt) 

A humanitárius segélyszervezet tevékenységének megörökítésére a vállalat Pályi Zsófiát, a széles körben elismert fotográfust kérte fel, aki a kiállítás keretében két összefoglaló anyagon keresztül hozza közelebb a Magyar Vöröskereszt munkáját. Az egyik összeállítás a Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének munkáját dolgozza fel, és ad bepillantást a Gyermekszáj Program működésébe, amelynek köszönhetően a rászorulók hetente kétszer juthatnak tejhez és kenyérhez; valamint a Vöröskereszt miskolci utcai szolgálatos munkatársait is bemutatja, akik azokkal a hajléktalan emberekkel foglalkoznak, akik nem tartózkodnak hajléktalan szállókban, de segítséget igényelnek.

tn-v02 (technet, megapixel, canon, fotó, sajtófotó, kiállítás, vöröskereszt) 

A másik sorozat egy jegyellenőr életét mutatja be, aki családjával együtt szintén kapcsolatba került a Magyar Vöröskereszttel és annak csepeli Családok Átmeneti Otthonával, ahol egyébként súlyos anyagi nehézségekkel küzdők kaphatnak ideiglenes szállást. A Magyar Vöröskereszttel történő egyeztetés után a japán cég hazai képviselete már hónapokkal ezelőtt felkérte Zsófiát a képanyag összeállítására, hogy az mindenképpen megtekintethető legyen a nagyközönség számára is a 33. Magyar Sajtófotó Kiállításon.

A Magyar Sajtófotó Kiállítással párhuzamosan folyó tárlat március 20-tól május 17-ig látogatható a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

tn-v03 (technet, megapixel, canon, fotó, sajtófotó, kiállítás, vöröskereszt) 

 tn-v04 (technet, megapixel, canon, fotó, sajtófotó, kiállítás, vöröskereszt)

 tn-v05 (technet, megapixel, canon, fotó, sajtófotó, kiállítás, vöröskereszt)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.