Tech

Már előrendelhető az 50 megapixeles Canon szörnyeteg

Az EOS 5Ds első példányaira már jelezhetjük is előrendelési szándékunkat.

A Canon február elején jelentette be a felsőkategóriás DSLR masinák piacán hadrendbe állítandó EOS 5Ds-t, melyről akkoriban azt közölte a gyártó, hogy várhatóan júniusban bukkan majd fel a kereskedelmi forgalomban. Ehhez képest a legfrissebb híradások már arról szólnak, hogy a készülék egy hónappal korábban, már májusban elérhetővé fog válni. Néhány európai kereskedőnél már elő is rendelhető az 5Ds, az amerikai B&H-nál pedig március 23-án indul az előrendelés. A gépváz hivatalos európai listaára 3999 euró (1,2 millió forint), az USA-ban pedig 3699 dolláros (1,04 millió forint) áron listázzák a masinát.

 

Az elődjéhez rendkívül hasonló vázat kapott Canon EOS 5Ds-be egy vadonatúj full frame (36×24 milliméter) CMOS képérzékelő került, mely nem kevesebb mint 50,6 megapixeles felbontással rendelkezik, vagyis a legnagyobb választható fotófelbontás ezúttal nem kevesebb mint 8688×5792 pixel. Az időjárásálló magnéziumvázas készülék fényérzékenysége ISO50 és ISO12800 között állítható, a képkivágás 1:1-es, 1,3x-os, illetve 1,6x-os lehet, a képfeldolgozásról pedig két darab nagyteljesítményű Digic 6 processzor gondoskodik.

 

A villámgyors és rendkívül pontos élességállítás záloga a 61 AF-pontos autofókusz rendszer, mely 41 keresztszenzorral és 5 dupla keresztszenzorral rendelkezik, ezenkívül pedig a 150 ezer pixeles és 252 zónás RGB+IR fénymérés mellett sem mehetünk el szó nélkül. Említést érdemel továbbá a RAW támogatás, a dupla motoros zárszerkezet, a csendes üzemmód, az 5 fps sebességű sorozatfelvevő, a 3,2 colos képátlójú és 1,04 millió szubpixeles kijelző, a pentaprizmás kereső, illetve a Full HD videófelvevő. A többek közt USB 3.0-porttal, HDMI-kimenettel és dupla memóriafoglalattal rendelkező Canon EOS 5Ds mellett érkezik az aluláteresztő szűrő nélküli EOS 5Ds R testvérmodell is, mely 250 euróval kerül majd többe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik