Tech

Hamarosan Facebookon is küldhet pénzt

A közösségi szolgáltatáson küldhetünk pénzt ismerőseinknek, csak pár gombnyomás kell hozzá.

Néhány hónapon belül élesben kezdi tesztelni legújabb szolgáltatását a Facebook, melynek segítségével mindenféle banki alkalmazás, netbank vagy egyéb macera nélkül, csupán a Messenger csevegőt használva küldhetünk pénzt ismerőseinknek. A használata ráadásul gyermekien egyszerűnek ígérkezik.

Ahol a Messenger alkalmazásban most a szmájlikat, fotókat szúrhatjuk be a beszélgetésbe, nemsokára egy újabb ikon jelenik meg (a tervek szerint stílszerűen egy dollárjel). Ha barátunk a csevegés során megemlíti, hogy igazán megadhatnánk már a múltkor tőle kért összeget, esetleg rendezhetnénk egy vele szemben elvesztett fogadást, vagy épp tőlünk kér ideiglenes gyorssegélyt, csak egy határozottat kell böknünk az új ikonra. Ezután beírjuk a bankkártyánk adatait, és már suhan is át a beírt összeg. A fogadó félnek ráadásul elég csak egyszer beírni a bankszámlaszámát, ezt megjegyzi a rendszer (hiszen ez még nem jelent biztonsági kockázatot), és legközelebb már automatikusan tudja fogadni az általunk küldött összeget. Mutatjuk, hogy néz ki mindez a gyakorlatban:

Természetesen már jó előre felkészültek arra, hogy csalók és online rablók repülnek majd rá az új lehetőségre, ezért a szolgáltatás indításáig folyamatosan dolgoznak a biztonsági rések felderítésén és befoltozásán. Az utalást Touch ID-vel, vagy PIN kóddal tehetjük még biztonságosabbá, ezenkívül lesz egy dedikált fejlesztői csoport a Facebookon belül, akik folyamatosan figyelik a tranzakciókat, és igyekeznek kiszűrni a megtévesztő vagy hamis próbálkozásokat. A szolgáltatás első körben az Egyesült Államokban indul, a tervek szerint valamikor nyár elejéig, az ottani tapasztalatok alapján pedig egy még meg nem nevezett időpontban terjesztik ki a világ többi részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik