Tech

360 fokos YouTube videók: nézzünk körbe!

A legnépszerűbb videómegosztó portál most ismét egy újabb funkcióval gazdagodott.

A YouTube-ba időről időre új szolgáltatásokat pakolnak a fejlesztők: a közelmúltban nagyot szólt, amikor felbukkantak az első Ultra HD, illetve nagy sebességű videók a rendszerben, mostantól pedig már annak sincs akadálya, hogy 360 fokos gömbpanoráma felvételeket töltsünk fel, illetve nézzünk meg a YouTube-on.

A Bublcam, Giroptic 360cam, IC Real Tech Allie, Kodak SP360 és Ricoh Thet kamerákkal rögzített felvételek könnyedén feltölthetők a YouTube-ra, mely első körben a 24, 25, illetve 30 képkocka/másodperc sebességű 360 fokos videókat támogatja, de a későbbiekben az ennél nagyobb sebességű mozgóképekkel is kompatibilis lesz a rendszer.

Amennyiben számítógépen indítjuk el a lejátszást, akkor a képen megjelenő kis nyilakra kattintva, illetve a WASD gombokat nyomkodva tudunk körbenézni a videóban, okostelefonon pedig csak annyi a dolgunk, hogy a megfelelő irányba forgatjuk el a készüléket. Alig várjuk, hogy a 360 fokos YouTube videókat egy Samsung Gear VR-on, illetve valamilyen hasonló VR eszközön is ki tudjuk próbálni!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik