Tech

Fókuszban a kiberbiztonság

Globális biztonsági inkubációs program indul: a Security Startup Challenge egyesíti a kiberbiztonsági szakértelmet a kockázati tőke vállalkozói tudásával.

A Kaspersky Lab egy teljesen új, egész világra kiterjedő kezdeményezést jelentett be, amelynek célja, hogy felismerjék és gondozzák a biztonsági iparág új tehetségeit. A Security Startup Challenge (SSC) egy mentor által irányított inkubátor program, amelyet a Kaspersky Academy keretében dolgoztak ki és hajtanak végre, a kockázati tőkebefektetés vezető szereplőivel, a Mangrove Capital Partners-sel és az ABRT Venture Fund-dal együttműködésben. Az SSC élvonalbeli üzleti, kiberbiztonsági és iparági szakértelmet nyújt majd a világ minden tájáról érkező startupok számára.

A kiberfenyegetések ma már globális problémát jelentenek, és nem csak a számuk nő, de egyre kifinomultabbá is váltak. A szakértők jelenleg 325000 új rosszindulatú fájlt azonosít naponta. A Kaspersky Lab termékei a tavalyi évben összesen 6167233068 fenyegetést derítettek fel és semlegesítettek. A cég missziója a világ megmentése, ezért a vállalat eltökélt mindenfajta rosszindulatú program felderítésére és megsemmisítésére, s azáltal, hogy megpróbálja felhívni rájuk a figyelmet, párbeszédet kezdeményez a kérdésben, és oktatóprogramokat szervez, valamint fontos lépéseket tesz a kiberbűnözés elleni nemzetközi összefogásért.

A márciustól augusztusig tartó időszakban a Security Startup Challenge 2015 részeként előzetes, kétnapos workshopokat tartanak majd Jeruzsálemben, Berlinben, San Franciscóban, Szingapúrban és Moszkvában. Ezt egy három hónapos inkubátor program követi, amelynek része a távolsági csapatmunka és két tábor Luxemburgban. Ezeket egy végső döntő esemény zárja, amelynek a Massachusetts Institute of Technology (USA) ad otthont.

 

A workshopokon való részvételhez az online regisztráció és a teljes program már elérhető a www.SSC2015.org oldalon. A jelentkezési határidő 2015. április 28. A kiválasztási folyamatot egy különleges bizottság végzi, akik a legígéretesebb, leginkább újító és legizgalmasabb javaslatokat keresik, egyéni és csapatszinten egyaránt. Összesen 40 szabad hely van az SSC 2015-re, olyan startup projektek alapítói számára, amelyek kiberbiztonsági vagy ahhoz kapcsolódó területen (pénzügyi technológia, egészségügy, mobil, IoT és felhő) tevékenykednek. Lehetőséget kapnak ismereteik bővítésére, továbbá megküzdhetnek a 80000 dolláros díjazásért és a programot követő támogatásért.

A résztvevők 30 szakértő vezetésével mélyíthetik el tudásukat a kiberbiztonsági iparágról, kibővíthetik az üzleti és startup építési ismereteiket, továbbá megtanulhatják, hogyan kapcsolják össze a két területet, hogy sikeres vállalkozást építhessenek. A program során kapcsolatba léphetnek kiberbiztonsági szakértőkkel, kockázati tőkebefektetőkkel, és tapasztalt vállalkozókkal, hogy a vállalkozásuk professzionális színvonalú globális hálózatot létesíthessen. Bár a workshopokon való részvétel fakultatív, és nem feltétele a fő programba való jelentkezésnek, a résztvevők számára további előnyöket jelenthet az ott szerzett tudásanyag és szakértelem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik