Tech

Szuperokos kis kártya érkezett

Ennek a parányi kis kártyának köszönhetően rendkívül egyszerűen összeházasítható a fotómasinánk és az okostelefonunk vagy a PC-nk.

A mostanság forgalomba kerülő digitális fényképezőgépek közül már egyre több rendelkezik integrált Wi-Fi kontrollerrel, így ezekkel a készülékekkel gyerekjáték egyszerűségű az elkészült felvételek továbbítása. De persze akkor sincs tragédia, ha a már meglévő régebbi, Wi-Fi nélküli fotómasinánkkal szeretnénk fotókat, vagy videókat továbbítani.

Ilyenkor jönnek be a képbe az olyan SD-memóriakártyák, melyek nem csak egyszerű adattároló eszközök, hanem többek közt wireless funciókkal is rendelkeznek. Ebben a szektorban az egyik legnevesebb gyártó az Eyefi, mely az elmúlt években számos különböző Wi-Fi SD-kártya révén tette le a névjegyét az asztalra, a most debütált Eyefi Mobi Pro SD-kártya pedig kifejezetten a fényképezőgép és az okostelefon/tablet, illetve számítógép közötti kapcsolat kiépítésére hivatott, és minden korábbi társánál okosabb.

 

A Class 10 sebességbesorolású kártyát kártyát egyszerűen csak be kell csúsztatni a helyére, a telefonunkra pedig fel kell telepíteni a megfelelő Android/iOS alkalmazást, illetve abban be kell pötyögni a kártya tízjegyű egyedi azonosítókódját. Ezt követően pedig a hotspot funkciós kártyára mentett tartalmak pillanatok alatt átpattinthatók a fényképezőgépről a mobilra. Újdonság, hogy immár nemcsak JPEG, hanem RAW állományok is másolhatók, az Selective Transfer opció révén pedig kiválaszthatjuk, hogy pontosan mely képeket szeretnénk továbbítani. A 32 GB-os Eyefi Mobi Pro SD-kártya ára 99 dollár (28 ezer forint) – a kártya mellé egy 49 dollár (14 ezer forint) értékű egy esztendős Eyefi Cloud felhőtárhely szolgáltatást is kapunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik