Tech

Na vajon ki uralja az okosórapiacot?

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2015. 03. 12. 13:00

Érkezik a válasz arra a kérdésre, hogy jelenleg körülbelül milyen erőviszonyok uralkodnak az okosóraszektorban.

Bár az okosórák nem számítanak vadonatúj találmánynak, hiszen már évekkel ezelőtt léteztek hasonló kategóriájú, csuklón viselhető kütyük, ezek a termékek csak mostanság kezdenek eljutni a széles vásárlóközönséghez. És nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung időben tette meg a szükséges lépéseket, hiszen jelenleg neki van a legnagyobb piaci részesedése, de vajon meddig tart ki a cég lendülete?

A Statista piackutató cég legfrissebb adatai szerint a Samsung 2014-ben mintegy 1,2 millió okosórát adott el, ily módon pedig könnyedén uralja a szektort. Megjegyzendő azonban, hogy a vállalat az okosórafronton számára még igen csonka 2013-as évben ennél csak alig kevesebb, mintegy 1 millió ilyen kütyüt adott el, vagyis elég szerénynek mondható a tavalyi növekedés. Arról nem is beszélve, hogy előzetes becslések szerint az Apple idén kilenc hónap alatt akár több tízmillió Watchot is eladhat. A Samsung jelenlegi legnagyobb tudású okosórájáról, a Gear S-ről készített részletes tesztünk itt olvasható.

2014-ben a Pebble volt a második legnagyobb okosóragyártó, mely cég 700 ezer készüléket adott el, a dobogó harmadik fokára pedig a 600 ezres forgalmú Fitbit állhatott fel. Ezután a Sony (550 ezer), a Lenovo (500 ezer), az LG (420 ezer), a Garmin (400 ezer), a Withings (170 ezer), a Polar (150 ezer), illetve az Asus (120 ezer) következik a sorban.

tn-ss (technet, okosóra, smartwatch, android wear, tizen, lg)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.