Tech

Megérkezett az Android 5.1

A Google végre hivatalosan is bejelentette sokat pletykált legújabb mobil operációs rendszerét.

A keresőóriás tavaly októberben a Nexus 6 okostelefonnal és a Nexus 9 tablettel együtt mutatta be a korosodó Android 4.4-et (KitKat) váltó Android 5.0 (Lollipop) szoftvert. A “nyalóka” az elmúlt hetekben és hónapokban több készülékre is megérkezett frissítés formájában, a kisebb hibajavítások miatt pedig szépen lassan 5.0.2-re ugrott a verziószáma. Most azonban itt a Lollipop első komolyabb frissítése.

A vállalat egyik Android One weboldalán már a múlt hónapban felbukkant Android 5.1 most végre hivatalos formában is bemutatkozott, és kiderült róla, hogy pontosan milyen változásokat hoz magával. Az első és talán legfontosabb, hogy a legújabb Lollipop az elődeinél stabilabban és egyben gyorsabban fut, ezenkívül pedig néhány kisebb-nagyobb újdonság is került bele.

 

Ilyen például a kristálytiszta hangzást biztosító HD Voice támogatás (a kompatibilis készülékeken), a fejlett multi-SIM kompatibilitás, illetve a Device Protection, melynek lényege, hogy az elveszett/ellopott készülék még a resetelés ellenére is zárolt állapotban marad egészen addig, amíg be nem jelentkezünk rajta a Google fiókunkba. Ezenkívül pedig a gyorsbeállítások terén új Bluetooth és Wi-Fi funkciókat is kapunk. Az Android 5.1 frissítés első körben nem meglepő módon a Motorola által gyártott Nexus 6 okostelefonra, illetve a HTC-féle Nexus 6 táblagépre lesz elérhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik